Dünya Kürtaj karşıtı aktivistin evinde 5 fetüs bulundu

Kürtaj karşıtı aktivistin evinde 5 fetüs bulundu

Paylaş
Kürtaj karşıtı aktivistin evinde 5 fetüs bulundu

Kürtaj karşıtı protestolar düzenleyen Lauren Handy isimli kadının evinde yapılan aramada 5 fetüs bulundu. Ekim 2020'de Washington DC'deki bir kürtaj kliniğini basmaları sebebiyle Handy ve 8 kişi hakkında federal suçlamalarla soruşturma açılmıştı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Washington'da polis ekipleri, biyolojik tehlike taşıması muhtemel madde bulunduğu ihbarı üzerine Capitol Hill'deki bir eve baskın düzenledi. Aramalar sonucu polis evde 5 fetüs buldu. Evin ise kürtaj karşıtı Mercy Missions grubunun kurucusu Lauren Handy'nin evi olduğu ortaya çıktı. Baskının gerçekleştiği gün, Handy ve beraberindeki grup bir kürtaj kliniğini basmış ve insanların tesise girmesini engellemişti. 

Haberin Devamı

Çarşamba günü dedektifler söz konusu maddeleri biyolojik tehlike çantaları ve soğutucular içinde bodrumdan çıkarırken 28 yaşındaki Handy de evinin dışında otururken görüntülendi.

WUSA9'a konuşan Handy, polisin el koyduğu kapların içinde ne olduğunu "duyunca insanların çılgına döneceğini" söyledi ve baskının "er ya da geç" yapılmasını beklediğini öne sürdü.

Bir polis sözcüsü, "30 Mart 2022 Çarşamba günü, öğlen 12:30 sularında Metropol Polisi mevkideki biyolojik tehlike taşıması muhtemel maddeye ilişkin ihbarı soruşturmak için SouthEast'teki 6. Caddenin 400. blokuna vardı" dedi.

5 FETÜS TESPİT EDİLDİ

İleri inceleme sonucu Metropolitan Polisi mevkideki bir konutta 5 fetüs tespit etti. Fetüsler Washington DC Baş Adli Tabipliği tarafından alındı ve soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

KÜRTAJ KLİNİĞİNİ BASMIŞLARDI

Federal iddianameye göre Handy, 22 Ekim 2020'de kürtaj yaptırmak istediğini iddia ederek Hazel Jenkins adıyla klinikten randevu aldı.

Randevu için kliniğe geldiğinde grup "kliniğe zorla girdi" ve bu esnada bir klinik çalışanını yere devirerek ayak bileğinin hasar görmesine sebep oldu.

Protestocular içeri girdikten sonra zincir, ip, sandalye ve kendi bedenlerini kullanarak tesisin iki girişini kapattı.

Protestocular hüküm giymeleri halinde 11 yıla kadar federal hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.