Dünya Kuzey Kore'de corona virüs tedbirlerini ihlal eden kişinin infaz edildiği iddia edildi

Kuzey Kore'de corona virüs tedbirlerini ihlal eden kişinin infaz edildiği iddia edildi

Paylaş
Kuzey Kore'de corona virüs tedbirlerini ihlal eden kişinin infaz edildiği iddia edildi

Kuzey Kore'de corona virüs tedbirlerini ihlal eden bir kişinin halka açık bir yerde kurşuna dizilerek infaz edildiği iddia edildi.

Dünyanın en dışa kapalı ülkesi Kuzey Kore'de kapalı Çin sınırında kaçakçılık yapmakla suçlanan kişinin corona virüs (Kovid-19) tedbirlerini ihlal ettiği gerekçesiyle halka açık bir şekilde kurşuna dizilerek infaz edildiği iddia edildi .Asya medyasında yer alan haberlere göre, ölüm cezasına çarptırılan kişinin 50'li yaşlarında ve Çinli iş ortaklarıyla kapalı olan sınırdan kaçakçılık yaptığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Kuzey Kore yönetiminin, sınır muhafızlarını kontrol etmek ve kaçakçılık yapmadıklarından emin olmak için muhafızları denetleyen özel birimler görevlendirdiği belirtildi. Kuzey Kore resmi olarak ülkede corona virüs vakası olmadığını iddia ederken, Kim Jong-un rejimi 'ultra yüksek düzeyde acil karantina önlemleri' getirerek, sınırdaki görevli askerlere Çin sınırından izinsiz girenleri vurma emri verildi.

Güney Kore istihbarat teşkilatı NIS, geçen hafta Kim'in Pyongyang'da bir tecrit emri verdiğini ve virüsü uzak tutmak için denizde balık tutmayı yasakladığını söyledi. İstihbarat yetkilileri, Kim'in salgın tedbirlerini ihlal edenlere karşı 'aşırı öfke' gösterdiğini ve 'mantıksız önlemler' aldığını söyledi.

Haberin Devamı

DHA