Dünya Lüks araçları taşıyan kargo gemisi yangınında büyük şüphe

Lüks araçları taşıyan kargo gemisi yangınında büyük şüphe

Paylaş
Lüks araçları taşıyan kargo gemisi yangınında büyük şüphe

Almanya'dan ABD'ye içinde Bentley, Audi ve Lamborghini dahil binlerce lüks araç taşıyan Felicity Ace adlı gemide çıkan yangın hakkında akılalmaz bir iddia ortaya atıldı.

Yaklaşık 200 metre uzunluğundaki dev Kargo Gemisi 'Felicity Ace' bin 100'ü Porsche marka olmak üzere Bentley, Audi ve Lamborghini dahil binlerce lüks araç taşıyordu. Porsche ve Volkswagen gibi lüks araçları taşıyan bir kargo gemisinde nedeni bilinmeyen bir yangın çıktı. Gemi içindeki 22 mürettebat kurtarılırken yangının soğultulma çalışmalarının devam ettiği yük gemisi Atlantik Okyanusu'nun ortasında sürüklenerek Portekiz'e bağlı Azor Adaları açıklarına ulaştı. Yangınla ilgili raporlarda yer alan bir bilgi ise dikkatlerin, taşınan lüks araçlarla ilgili büyük bir şüpheye çevrilmesine yol açtı. Insider ve Guardian gibi yayın organlarında yer alan flaş habere göre kargo gemisinde çıkan yangın taşınan lüks arabaların elektrikli olanlarının taşıdığı piller yüzünden harlandı ve söndürülemedi.

Haberin Devamı

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDAKİ PİLLER YANGINI KÖRÜKLEDİ

Azor Adaları'nın liman yetkilisi João Mendes Cabeças, basına yaptığı açıklamada elektrikli araçlardaki lityum-ion pillerinin yangını canlı tutmaya devam ettiğini iddia etti. Cabeças'a göre bu şekilde güçlenen yangını söndürmek için özel ekipmanlar kullanılması gerekiyordu.

Yangının çıkış sebebi ise hala resmiyet kazanmadı ve bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

The Wall Street Journal'da yer alan bir haberde ise uluslararası denizcilik altyapısının inşası ve bakımı ile ilgili hizmetler sunan ve kargo gemisinin yangından sonra yerinden çekilmesi konusunda görevlendirilen şirket yetkilisinin "Araçlar elektrikli ve yangının bir kısmı hala yanmakta olan pillerden kaynaklı." sözlerine yer verildi.

Haberin Devamı

'YANACAK BİR ŞEY KALMADI'

Portekizli yetkililer ise yangının artık tamamen sönme aşamasında olduğunu çünkü artık "Geriye yanacak bir şey kalmadığını" açıkladı.

Öte yandan Felicity Ace'in kayıtlarına göre gemi geçen ay yaptığı son seferinde 21 adet Lamborghini taşıdığı bir yolculuğu başarıyla tamamlamış.

Russell Group adlı sigorta şirketine göre gemide toplam 438 milyon Dolar değerinde mal bulunurken bunun 401 milyon dolarlık kısmı lüks arabalardan oluşuyordu. Sigorta şirketinin genel direktörü Suki Basi'ye göre Porsche, Audi, Bentley ve Lamborghini gibi markaları bünyesinde bulunduran Volkswagen için bu yangın nedeniyle en az 155 milyon dolarlık bir kayıp söz konusu olacak.

Basi, basına yaptığı açıklamada yangını şu sözlerle değerlendirdi:

Bu rakamlar bir kez daha küresel tedarik zincirinin tedbirsizliğini ortaya koymuş oldu. Küresel otomobil üreticileri için oldukça kötü bir tedarik zinciri krizinin ortasında gerçekleşen bu olay yeni araçlarla ilgili gecikmelere sebep olacak. Bu da tüketici güveninin çok büyük ölçüde sarsılması anlamına gelir.

Hürriyet