Dünya Macron'un partisinde iç çamaşırı krizi

Macron'un partisinde iç çamaşırı krizi

Paylaş
Macron'un partisinde iç çamaşırı krizi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisinden milletvekili Coralie Dubost’un (39) 2 bin euroluk (Yaklaşık 35 bin TL) iç çamaşırı satın alarak bunu harcama gideri olarak yazdırdığı ortaya çıktı. Tepkilerin ardından Dubost istifa etti ve hakkında soruşturma başlatıldı.

Kısa süre önce yeniden seçimleri kazanan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi son günlerde ilginç bir krizle çalkalanıyor.

Haberin Devamı

Macron'un partisi Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi'nden (LREM) milletvekili Coralie Dubost'’un kişisel harcamalarını vergi mükelleflerinin parasıyla yapması ülkeyi adeta birbirine kattı.

PARLAMENTONUN GİDERİ OLARAK GÖSTERDİ

39 yaşındaki Coralie Dubost’un ayda 2 bin euroyu bulan iç çamaşırı harcamalarını parlamentonun gideri olarak gösterdiği ve hiç ödeme yapmadığı ortaya çıktı.

İSTİFA ETTİ

Skandalın patlaması ile parlamento etik soruşturması başlatırken Dubost da görevinden istifa etme kararı aldı. Söz konusu kıyafetleri satın almak için kendisine ayrılan ödeneği kullandığını ve kıyafetleri sadece iş ortamında giydiğini öne süren Fransız vekil, “Siyasi yaşamı bırakma ve kendimi aileme adama zamanının geldiğini düşünüyorum. Son dönemde haksız saldırıların hedefi oldum.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MACRON'A BÜYÜK DARBE

Gelecek aylarda yapılacak parlamento seçimi öncesinde gelen istifa parlamentoda çoğunluğu sağlamak isteyen Macron’a büyük bir darbe oldu.