Dünya Maymun çiçeği, evcil hayvanlara yayılabilir!

Maymun çiçeği, evcil hayvanlara yayılabilir!

Paylaş
Maymun çiçeği, evcil hayvanlara yayılabilir!

Avrupa’daki sağlık yetkilileri, maymun çiçeği virüsünün evcil hayvanlara ve vahşi hayata yayılabileceğini ve ardından kıtada büyük bir salgına yol açabileceği konusunda uyardı

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) uzmanlar, İngiltere’deki vakaların üç gün içinde neredeyse üç katına çıktığının açıklanmasıyla alarma geçti ve bir rapor hazırladı. Raporda, virüsün yaygın olduğu Afrika'da hastalığın kemirgenler arasında yayıldığına dikkat çekilerek, Avrupa'daki bu tür evcil hayvanların izole edilmesi önerildi. Öte yandan, virüsün vakaları şimdiye kadar 21 ülkede doğrulandı.

Haberin Devamı

Maymun virüsü kemirgenler arasında yayılabiliyor.

Sağlık Bakanı Koca: Bugüne kadar bizde maymun çiçeği vakası olmadı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de bugüne kadar maymun çiçeği vakası görülmediğini ve hastalığın bir pandemiye sebep olacağını düşünmediğini söyledi.

AŞI STOKLAMAYA BAŞLADILAR

Maymun çiçeği salgınına karşı ülkeler aşı stoklamaya başladı. Salgına karşı önlemleri arttıran Almanya maymun çiçeği hastalığına yakalananların temaslılarını aşılamak için hazırlıklı olmak amacıyla Bavarian Nordic tarafından üretilen çiçek aşısından 40 bin doz sipariş etti. Aşı Avrupa'da Imvanex, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise Jynneos adıyla satılıyor.

21 GÜNLÜK KARANTİNA TALEBİ

Almanya’da maymun çiçeği virüsü tespit edilenlere 21 günlük karantina uygulanması istendi.

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, maymun çiçeği virüsünün vücutta 10 haftaya kadar kalabildiğini ortaya koydu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Çek Cumhuriyeti ve Slovenya'da ilk kez maymun çiçeği virüsüne bağlı vakalar tespit edildi.

Haberin Devamı