Dünya Mehmet Öz, senatör adaylığında rakibiyle başa baş gidiyor

Mehmet Öz, senatör adaylığında rakibiyle başa baş gidiyor

Paylaş
Mehmet Öz, senatör adaylığında rakibiyle başa baş gidiyor

ABD'de merakla beklenen önseçimlerin sonuçları netleşmeye başlıyor. Kasım ayında yapılacak Kongre ara seçimleri öncesinde Kongre yarışına katılacak adayları belirlemek için yapılan seçimde gözler Pensilvanya'da. Henüz oyların yüzde 90'ı sayılmışken Trump'ın da desteklediği Dr. Mehmet Öz az bir farkla önde gözüküyor. Dr. Öz, daha önce yaptığı açıklamada ABD'de senatör seçilirse Türk vatandaşlığından ayrılacağını duyurmuştu. Dr. Öz, kazanırsa ilk Müslüman senatörü olmak için kapıyı aralamış olacak.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın desteklediği kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçi Parti’nin senatör adayı olmak için Dave McCormick’le başa baş mücadele veriyor.

Haberin Devamı

Oyların yüzde 90’ının sayıldığı sonuçlara göre; McCormick’in yüzde 31,2, Öz’ün ise yüzde 31,1 oy aldığı belirtildi. 1,1 milyon seçmenin oy kullandığı seçimde Öz ve McCormick arasındaki oy farkının bin 500 kişiden az olduğu aktarıldı. Yasalar gereğince aradaki farkın yüzde 0,5’in altında kaldığı adayların oyları otomatik olarak yeniden sayılıyor. Öz, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Bütün oylar sayıldığında kazanacağımızdan eminim” diye konuştu.