Dünya Mikonos'ta fiyat skandalı! Müşteriler neye uğradıklarını şaşırıyor

Mikonos'ta fiyat skandalı! Müşteriler neye uğradıklarını şaşırıyor

Paylaş
Mikonos'ta fiyat skandalı! Müşteriler neye uğradıklarını şaşırıyor

Yunanistan’ın Mikonos adasına tatile giden turistler restoranlardaki fahiş fiyatlara isyan ediyor. En son ABD’li bir çift dört içecek bir atıştırmalığa 500 Euro hesap ödedi.

Ege’nin dünyaca ünlü turistik merkezlerinden Mikonos’taki fiyatlar turistleri bezdirdi. ABD’li avukat Theodora McCormick (50) ve kocası, ferahlamak için gittikleri bir restoranda hayatlarının şokunu yaşadı. İkişer alkollü içecek içen çift, bir tabak da istiridye söyledi. En fazla 40 Euro tutmasını bekliyorlardı. Ancak hesap 500 Euro (9 bin 155 TL) geldi.

Haberin Devamı

İtiraz etmek istediklerinde çevrelerini bir grup garsonun sardığını söyleyen çift, akşam dönüş uçuşlarına yetişmek için vakitleri olmadığından mecburen hesabı ödedi.

MENÜYÜ GÖSTERMEDEN SERVİS

McCormick çifti, fiyat mağduru olan son turist oldu. Geçen hafta da Mikonos’a balayına giden Kanadalı Lindsay ve Alex Breen çifti, iki alkollü içecek ve 12 istiridye için 400 Euro (7 bin 325 TL) tutan hesabı sosyal medyadan paylaşmıştı.

Lindsay Breen, “Kocamla masaya oturur oturmaz bize istiridye tabağı isteyip istemediğimiz soruldu. Biz de içeceğin yanında iyi gidecek tipik bir sipariş olduğunu düşünerek verdik. Menüyü görmedik. Bu kadar tutacağını tahmin edemedik” dedi. ABD’li Brenda Moulton ve kızı Kaylea da mayısta gittikleri resoranda iki yengeç bacağı ve iki içkiye 620 Euro hesap ödemişti.

Haberin Devamı

Müşterileri kazıklamakla suçlanan restoranın sahibi Dimitrios Kalamaras, “Fiyatlarımızın nasıl olduğunu bilerek geliyorlar” dedi.

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Öte yandan restoranın ilk fiyat skandalı bu değil. 43 yaşındaki Cheryl Lamphere, 5 arkadaşıyla birlikte Mikonos'ta tatildeydi. Grup, yemek için sahildeki restoranları dolaştı ve bir garsonun onları hızlıca içeri çekmesinin ardından DK Oyster'a girdi. Masaya oturan gruba iddiaya göre hemen sipariş vermeleri için menü kısa bir süre gösterildi. 6 kişi, restoranda sadece bir tabak kalamar, bir tabak ıstakoz makarna, salata ve ekmek sipariş etti. 

Cherly, on anları şöyle anlatıyor:

"Restorandaki herkes ayağa kalktı ve etrafımızı sardı. En az beş kişi vardı, neredeyse bizi engelliyorlardı. Bu çok, çok korkutucu bir durumdu çünkü altı kadındık, beş adamla çevriliydik... Eklemeliyim, hepsi siyah giyinmişti, biraz gangster gibiydiler. Bilirsiniz, belirli malzemeleri kullanmaktan gurur duyuyorlar ancak ıstakoz berbattı. Diğer her şey iyiydi, ama ıstakoz muhtemelen yediğim en kötü şeydi. Dürüst olmak gerekirse, zar zor yiyebildik. Biz güçlü, profesyonel kadınlarız, bunun başımıza nasıl geldiğini merak edip duruyoruz."

MENÜYE BAKMALARINA BİLE İZİN VERMEDİLER

Menüdeki fiyatlar ortalama 32 dolar civarındaydı ve bu nedenle özellikle aç olmadıkları için sadece üç yemek sipariş etmeye karar verdiler. Garsonlar menüyü müşteriye vermiyor, sadece gözleriyle bakmasına izin veriyorlardı. Cherly, "Çok aç değildik, bu yüzden paylaşmak için sadece birkaç farklı şey sipariş etmeye karar verdik. Kocaman bir tabak oldu" dedi.

Haberin Devamı