Dünya Milyarder ailenin orta sınıf çocukları

Milyarder ailenin orta sınıf çocukları

Paylaş
Milyarder ailenin orta sınıf çocukları

ABD’li milyarder Mark Cuban, şımarık olmasınlar diye çocuklarını orta sınıf aile düzeninde yetiştiriyor. Malikanede yatılı hizmetlileri yok, çocuklar ev işlerine yardım ediyor.

ABD’li milyarder girişimci Mark Cuban’ın (64) serveti 4.7 milyar dolar. Eşi Tiffany Stewart ve çocukları Alexis (19), Alyssa (16), Jake (12) ile yaşıyor. Cuban’ın Teksas’ta 13 milyon dolar, California’da 19 milyon dolarlık malikanesi ve yazlıkları var. Ancak evde kahyaları veya özel aşçıları yok. Ev işlerini çocuklar aralarında bölüşüyor. Cuban, çocuklarına kredi kartı vermiyor veya lüks hediyeler almıyor. Büyük kızları Alexis, 16 yaşından bu yana her yaz çalışıp kendi parasını kazanıyor. Çocukları yıllık 32 bin dolarlık okula gidiyor.

Haberin Devamı

KAZANMAYI ÖĞRENSİNLER

Ancak hayatlarındaki en büyük lüks eğitim harcamaları. 40 milyon dolarlık jeti olan Cuban’ın çocuklarının bu jetle seyahat ederken fotoğraf paylaşması yasak. Cuban ve Stewart çifti, “Çocuklarımızın kurallı büyümesini istiyoruz.

Şımarık, mirasyediler olmamaları ve mümkün olduğu kadar normal bir hayat sürmeleri için çabalıyoruz. Bu konuda Bill ve Melinda Gates çiftinin ebeveynliğini örnek alıyoruz” diyor. Cuban, “Çocuklarım istedikleri her şeyi satın alamayacaklarını bilmeli. Ben ‘İstediğinizi seçin’ diyen babalardan değilim, kazanmayı öğrenmelerini istiyorum” diyor.

Alexis Cuban’ın sosyal medya sayfasında lükse dair hiçbir şeye rastlanmıyor.