Dünya Mısır'da kilise yangını: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Mısır'da kilise yangını: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Paylaş
Mısır'da kilise yangını: Çok sayıda ölü ve yaralı var

AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre Mısır'daki kilise yangınından en az 41 kişi hayatını kaybetti.

Mısır'ın başkenti Kahire bir faciaya sahne oldu. Kentin Imbaba semtindeki Abu Sifine kilisesinde bilinmeyen nedenlerle Yangın çıktı.

Haberin Devamı

AFP'de yer alan son dakika bilgisine göre, yetkililer yangın nedeniyle 41 kişinin öldüğünü açıkladı. Yangın nedeniyle 14 kişinin ise tedavilerinin sürdüğü belirtiliyor.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. Yangının kontrol altına alındığı duyuruldu.

Mısır'da kilisede yangın: 41 ölü,55 yaralı Mısır’ın başkenti Kahire yakınında yer alan Gize bölgesindeki bir kilisede çıkan yangında 41 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi ise yaralandı.

AP'de yer alan habere göre, ilk incelemeler yangının elektrik arızasından çıktığını işaret etse de henüz yangının çıkış nedeni ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Sisi, Facebook sayfasında yayınladığı mesajda'Tüm önlemlerin alınmasını sağlamak için tüm devlet hizmetlerini seferber ettim' dedi.

Kıptiler, Mısır'ın 103 milyonluk nüfusunun en az 10 milyonunu oluşturan Ortadoğu'daki en büyük Hıristiyan topluluğu konumunda.

Haberin Devamı

Geçen yıl Mart ayında Kahire yakınlarındaki bir hazır giyim fabrikasında çıkan yangın en az 20 kişinin ölümüne ve 24 kişinin de yaralanmasına yol açmıştı.