Dünya Moskova 'Sabotaj' dedi! Rusya, Kırım'da vuruldu

Moskova 'Sabotaj' dedi! Rusya, Kırım'da vuruldu

Paylaş
Moskova 'Sabotaj' dedi! Rusya, Kırım'da vuruldu

Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’daki mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Moskova, Ukrayna’nın saldırısına uğradıklarını bildirdi. Duman yükselen mühimmat deposundan art arda patlama sesleri geldi.

Rusya’nın 2014 yılında Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’da geçtiğimiz günlerde Rus askeri hava üssünde yaşanan patlamanın ardından dün sabah saatlerinde Rus ordusuna ait bir mühimmat deposunda da patlama yaşandı. Kırım’a bağlı Canköy’deki patlamayla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı “Mühimmat depolama alanında yangın çıkmış, 2 kişi yaralanmıştır” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı
Moskova 'Sabotaj' dedi! Rusya, Kırım'da vuruldu Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’daki mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Moskova, Ukrayna’nın saldırısına uğradıklarını bildirdi. Duman yükselen mühimmat deposundan art arda patlama sesleri geldi.

İŞGALCİLERE MESAJ

Mühimmat deposundaki patlamanın, Ukrayna tarafından yapılan saldırı sonucu meydana geldiğini doğrulayan Bakanlık, durumu ‘sabotaj’ olarak nitelendirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Danışmanı Mikhail Podolyak da “Size hatırlatıyoruz. Kırım turizm alanıdır. İşgalciler ve hırsızlar için ise yüksek ölüm riski oluşturur” mesajını paylaştı.

1 HAFTADA 2’NCİ DARBE

Kiev yönetimi savaşın Kırım’ın kurtarılmasıyla sona ereceğini dile getirirken geçen hafta da bölgede bir patlama meydana gelmişti. Novofedorivka köyü yakınlarındaki Saki hava üssünde yangın çıkmıştı. Rusya mühimmatın kazara infilak ettiğini savunmuştu ancak Ukrayna’nın saldırı düzenlediği anlaşılmıştı.

Saldırıda 9 Rus uçağı imha edilmişti.

Haberin Devamı

KİEV’İN KORUYUCUSU HAYATINI KAYBETTİ

Rus saldırılarına karşı direnişin sembolü haline gelen Ukraynalı pilot Yüzbaşı Anton Lystopad öldürüldü. Rusya’nın işgalin ilk günlerinde almaya çalıştığı başkent Kiev’i teslim etmeyen ve ‘Kiev’in koruyucusu’ olarak anılan Ukraynalı savaş pilotlarının gözde ismi Yüzbaşı Lystopad ülkede kahraman olarak görülüyordu.

Ukrayna ve Rus tarafları kayıpları konusunda resmi bilgi vermezken Lystopad’ın çatışmada hayatını kaybettiği ifade edildi. 2019 yılında Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin en iyi pilotu unvanını alan Lystopad’ın yakın arkadaşları sosyal medyada paylaştıkları mesajlarda “Ülkesini korurken kahramanca öldü” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’da kahraman ilan edilen pilot Yüzbaşı Anton Lystopad sadece birkaç gün önce Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından Cesaret Nişanı ile ödüllendirilmişti.

‘NÜKLEER SİLAHA GEREK KALMAZ’

Ukrayna’daki savaş meydanında istediğini elde edemeyen Rusya lideri Vladimir Putin’in son koz olarak nükleer silah kullanacağına dair haberlere Moskova’dan yanıt geldi. Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Askeri açıdan bakıldığında, Ukrayna’da hedeflere ula∫abilmek için nükleer silaha gerek yok. Rusya’nın nükleer silahlarının hedefi nükleer bir saldırıya karşı caydırıcı olmaktır” dedi.

'ZAPORİJYATESİSİNDEN DERHAL ÇEKİLİN’

Haberin Devamı

Rus işgali altındaki Ukrayna’nın Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki çatışmalar sürüyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy “Tüm Rus birlikleri, hiçbir koşul olmaksızın tesisten ve komşu bölgelerden derhal çekilmelidir” dedi. Zelenskiy, olası bir felaket sonrası yayılabilecek radyasyonun Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye’yi etkileyebileceğini belirterek “Rusya’nın eylemlerine sessiz kalmayın” çağrısında bulundu.