Dünya Mücevher devlerinin casusluk savaşı

Mücevher devlerinin casusluk savaşı

Paylaş
Mücevher devlerinin casusluk savaşı

Amerikan Tiffany & Co. ile Fransa'da kurulan Cartier firmaları uzun yıllardır rekabet halinde. İki firma arasında şoke edici bir 'casusluk' davası açıldı.

1837’de kurulan Amerikan Tiffany & Co. ile 1847'de Fransa'da kurulan Cartier firmaları 175 yıldır mücevher sektöründe rekabet halinde. ‘Lüks mücevher’ alanında akla gelen ilk 2 isim olan firmalar arasındaki bu rekabet pazartesi günü adli savaşa döndü. Cartier, casusluk suçlamasıyla Tiffany'ye dava açtı. İddiaya göre; Tiffany dikkat çekmemek için aşırı pahalı ürünlerin değil 10 milyon dolar gibi 'düşük ücretli' ürünlerin tasarımları hakkında bilgi almak için firmanın alt düzey yöneticilerinden Megan Marino ile anlaştı.

Haberin Devamı

'BENİ KULLANDILAR'

Cartier, Megan Marino’nun mücevherler hakkındaki bilgileri bilgisayarına indirdiği gün Tiffany'de daha yüksek görevde işe alındığını öne sürdü. Casusluk iddiasının ana kaynağı ise Megan Marino’nun kendisi! Megan Marino, Tiffany’de göreve başladıktan 5 hafta sonra kovuldu. Ardından da “Tiffany beni bir yönetici olarak değil bilgi kaynağı olarak gördü” diye açıklama yaptı. Tiffany'den ise “Temelsiz iddiayı reddediyoruz ve kendimizi şiddetle savunacağız” açıklaması geldi.

Aralarında Zendaya'nın da olduğu birçok ünlü, kırmızı halıda Cartier'i tercih ediyor.

Başrolünde Audrey Hepburn'ün olduğu 'Tiffany'de Kahvaltı' filmi, firmanın adını hafızalara kazımıştı.