Dünya Stoltenberg: Kimyasal silah kullanımının sonuçları çok ağır olur

Stoltenberg: Kimyasal silah kullanımının sonuçları çok ağır olur

Paylaş
Stoltenberg: Kimyasal silah kullanımının sonuçları çok ağır olur

Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Öncelikle şunu anlamamız gerekiyor. Eşi benzeri görülmemiş bir NATO varlığı var bölgede. Doğu bloğunda varlığımız ikiye katlandı. Bu çok ciddi bir ek güç anlamına geliyor. Hem havadan hem karadan destekliyoruz. Her türlü saldırıya karşılık vermeye hazırlıklıyız. Yarın gerekli kararları alıp 4 savaş grubu daha göndereceğimizi duyuracağız." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yarınki kritik NATO zirvesi öncesinde açıklamalarda bulunuyor.

Haberin Devamı

Stoltenberg'in açıklamaları şöyle:

Burada yeni bir güvenlik gerçeği ile karşı karşıyayız. Ukraynalıların temel haklarını korumalarına yardımcı olacağız. Son aylarda müttefikler askeri desteklerini de arttırdı. Yakıt ve mühimmat sağladık. Finansal destek sağladık ve mültecilere ev sahipliği yaptık. Ukrayna'nın kimyasal biyolojik saldırılara karşı koruyacak teçhizatlar konusunda da anlaşmaya varmayı umuyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız. Savaşın Ukrayna dışına taşmasını engellememiz gerekiyor. Aynı zamanda başka ortaklara yönelik desteğin de artmasını bekleyeceğiz. Birlikte çalışarak onlara yardımcı olmalıyız. Şu anda güvenlik çevremiz tamamen değişmiş durumda.

ÇİN'E ÇAĞRI YAPIYORUZ

Haberin Devamı

Çin’in rolü çok önemli. Bağımsız karar alma konusunu tartışmaya açtılar. Dezenformasyon konusu da önümüzde durmaktadır. Müttefikler olarak Rusya’nın bu işgaline destek verilmesinin önüne geçmeyi planlıyoruz. BMGK’nın da üyesi olan Çin’in sorumlu bir şekilde davranması çağrısında bulunuyoruz. Bu savaşın barışçıl bir şekilde sona ermesi çağrısını Çin’e de yapıyoruz. Tüm müttefikler daha fazla yatırım için anlaşma sağlamalı. Rusya'nın karşısında duruyoruz ve tüm müttefiklerimizi koruyoruz.

KARŞILIK VERMEYE HAZIRIZ

Öncelikle şunu anlamamız gerekiyor. Eşi benzeri görülmemiş bir NATO varlığı var bölgede. Doğu bloğunda varlığımız ikiye katlandı. Bu çok ciddi bir ek güç anlamına geliyor. Hem havadan hem karadan destekliyoruz. Her türlü saldırıya karşılık vermeye hazırlıklıyız. Yarın gerekli kararları alıp 4 savaş grubu daha göndereceğimizi duyuracağız.

ÇOK CİDDİ SONUÇLAR DOĞURUR

Kimyasal silahların kullanılması tamamen çatışmanın doğasını değiştirir. Çok ciddi sonuçlar doğurur. Bence iletmemiz gereken en önemli mesaj bu.