Dünya NATO Genel Sekreteri'nden Finlandiya açıklaması

NATO Genel Sekreteri'nden Finlandiya açıklaması

Paylaş
NATO Genel Sekreteri'nden Finlandiya açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Finlandiya ve İsveç NATO'nun yakın ortaklarıdır. NATO'ya başvurmak kendi kararlarıdır" dedi. Stoltenberg, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelikleri ile ilgili Türkiye'nin tutumunu değerlendirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

Finlandiya ve İsveç NATO'nun yakın ortaklarıdır. NATO'ya başvurmak kendi kararlarıdır.

Avrupa'daki yeni güvenlik gerçeğini yansıtacak şekilde NATO'nun caydırıcılığını ve savunmasını güçlendirmek için önemli kararlar alacağız.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Geoana: Çabalarımız, çatışmanın tırmanmasını önlemek için Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı açılış konuşmasını gerçekleştiren NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, “Çabalarımız, çatışmanın tırmanmasını önlemek için” dedi.

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmak istemeleri, Avrupa'daki güvenlik ve barışçıl düzenimizdeki köklü bir değişikliğin temel ifadesidir.

Türkiye önemli bir müttefikimiz. Türkiye, bazı endişelerini dile getirdi ve NATO'da her zaman olduğu gibi, endişeler mevcut olduğunda ortak bir zemin bulabileceğimizden eminim.

Tüm müttefikler, NATO'nun açık kapı politikasını desteklediği için İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine hak kazandığı konusunda hemfikirdir. NATO'ya katılmak Finlandiya, İsveç ve Avrupa için tarihi bir an olacak.

Haberin Devamı