Dünya NATO'dan Rusya'ya Bucha tepkisi: Sorumlusu Putin

NATO'dan Rusya'ya Bucha tepkisi: Sorumlusu Putin

Paylaş
NATO'dan Rusya'ya Bucha tepkisi: Sorumlusu Putin

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Ukrayna'nın Bucha kasabasında yaşanan katliama ilişkin yaptığı açıklamada, 'Bu savaşta yaşananlardan, bu vahşetten ve can kayıplarından Putin'in kendisi sorumludur. Bizim sorumluluğumuz ise Ukraynalılara destek olmaktır ve buna devam edeceğiz' dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'da 410 sivilin öldürüldüğü Buça'daki katliamla ilgili konuştu. "Bu savaşta yaşananlardan, bu vahşetten ve can kayıplarından Putin'in kendisi sorumludur. Bizim sorumluluğumuz ise Ukraynalılara destek olmaktır ve buna devam edeceğiz." diyen Stoltenberg konuşmasına şu sözlerle devam etti;

Haberin Devamı

GELİŞMİŞ EKİPMANLARLA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

"Şuan daha iyi konumda bir Ukrayna ordusundan bahsetmek mümkündür bunda NATO'nun da payı var.
Putin'e baskıyı sürdürmemiz lazım. Rusya'ya görülmemiş yaptırımlar ile bedel ödetiyoruz. Ukrayna'ya desteğe daha gelişmiş ekipmanlar ile devam edeceğiz

NATO zor kararlar vererek, çatışmanın genişlemesini engellemek için çalışıyor. Ukrayna'ya destek olurken bunu çatışmayı tırmandırmadan yapmak gerekiyor. Bu bir gerçek hepimizin yüzleşmesi gerekiyor.

SON DERECE TEHLİKELİ NÜKLEER SÖYLEMLER DUYDUK

Spekülasyonlara karşı çok dikkatli olmak lazım. Bizim kimyasal silah kullanmaya hazırlandığımızı söylediler. Bu gerçek değildir. Buça'daki görüntüler Avrupa'nın onlarca yıldır görmediği bir vahşete ait. Son derece tehlikeli, nükleer söylemler duyduk. Bu konudan bahseden ilk kendileri oldu. Savaş öncesi yığınak süresince bu söylemi başlattılar.

Haberin Devamı

Gürcistan'ın yeni dışişleri bakanı ile tanışmayı dört gözle bekliyoruz. Toplantılarımız olacak Gürcistan bizim bir ortağımız ve NATO için son derece önemliler. Gürcistan'a nasıl destek olabileceğimizi görüşeceğiz"