Dünya New York metrosundaki saldırıda, şüphelinin kimliği ortaya çıktı

New York metrosundaki saldırıda, şüphelinin kimliği ortaya çıktı

Paylaş
New York metrosundaki saldırıda, şüphelinin kimliği ortaya çıktı

ABD New York metrosunda dün korkunç bir saldırı gerçekleşti. Üzerinde yeşil işçi yeleği, yüzünde gaz maskesiyle metroya binen bir kişi, önce gaz bombası attı, sonra yolculara ateş etti. Saldırgan kaçarken 10’u silahla toplam 16 kişi yaralandı. Öte yandan metro saldırısına dair Frank R. James adlı bir kişi aranıyor. Polis, şüpheli hakkında bilgi verenlere 50 bin dolarlık ödül verileceğini açıkladı.

Posta.com.tr / Bireysel silahlanmanın ülke kültürünün bir parçası kabul edildiği ABD, dün sabah korkunç bir saldırıya uyandı. New York Brooklyn’de sabah 08.30’da insanların yoğun olarak işe gittiği saatte üzerinde yeşil işçi yeleği, yüzünde gaz maskesi olan siyah bir kişi, metroya bindi. Yolcular, adamı metro çalışanı zannetti. Fakat metro harekete geçer geçmez adam önce üzerindeki sis bombasını patlattı, sonra da yolculara ateş etti.

Haberin Devamı
New York'taki metro saldırısı terör eylemi olarak soruşturulmuyor ABD'nin New York kentindeki metro istasyonunda düzenlenen silahlı saldırının terörle ilişkilendirilmediği ifade edilerek, saldırıda yaralananların sayısının 16'ya yükseldiği ve 10’unun silahla vurulduğu aktarıldı.

MAHSUR KALDILAR

Seyir halindeki vagonda mahsur kalan yolcular, trenin istasyona gelmesiyle birlikte panik halinde kendini dışarı attı. Saldırgan da kargaşadan yararlanarak kaçtı. Olayda 10 kişi silahla yaralandı. Biri hamile olmak üzere 6 kişi de dumandan etkilendi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan silahla vurulanlardan 5’inin durumunun kritik olduğu bildirildi. Polis, eşkali belirlenen saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

VAGONDA TÜRK VARDI

Olay yerine giden polis ve itfaiye ekipleri, çok sayıda patlamamış sis bombası buldu. Bombalar etkisiz hale getirildi. Polisin metro tünellerinde firardaki saldırganı aradığı açıklandı. Çevredeki okullar olayın ardından güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Metro istasyonunun karşısında işyeri olan Cemil Tozoğlu adlı Türk, 17 yaşındaki kızının da vagonda olduğunu, olayı yara almadan atlattığını söyledi. Saldırının terör olayı olarak soruşturulmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

ŞÜPHELİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Brooklyn metro istasyonu saldırganı olarak Frank R. James isimli kişi aranıyor. Olay yerinde James'e ait minibüsün anahtarının bulunması şüpheleri artırdı. 62 yaşındaki Frank R. James'in nerede olabileceğine dair polise bilgi verenlere 50 bin dolarlık ödül verilecek.

Komiser Keechant Sewell düzenlediği basın toplantısında James'in sosyal medyada New York, evsizlik ve Belediye Başkanı Eric Adams hakkında paylaşımlar yaptığını söyledi.