Dünya New York saldırganı yakalandı! Canlı yayın yapmış

New York saldırganı yakalandı! Canlı yayın yapmış

Paylaş
New York saldırganı yakalandı! Canlı yayın yapmış

New York'ta süpermarkete silahla ateş açan, 10 kişiyi öldüren 3 kişiyi yaralayan silahlı saldırının faili yakalandı. 18 yaşındaki Payton Gendron, suçlamaları reddederken canlı yayın yaptığı ortaya çıktı.

New York'un Buffalo kentinde bir süpermarkete silahlı saldırı düzenleyen 18 yaşındaki Payton Gendron'ın yakalandı. Siyahileri hedef alan ve  10 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaralayan saldırganın tüfeğine ırkçı sözcüğü simgeleyen 'N' harfini kazıdığı ortaya çıktı. Çoğunlukla siyahilerin alışveriş yaptığı mağazayı hedef alan saldırgan, birinci derece cinayetten suçlanıyor. Vurulan 13 kişinin 11'inin siyahi olması, nefret suçunun işlendiğini gösteriyor. 

Haberin Devamı
New York'taki süpermarket saldırganı yakalandı New York'ta süpermarkete silahla ateş açan, 10 kişiyi öldüren 3 kişiyi yaralayan silahlı saldırının faili yakalandı.

CANLI YAYIN YAPMIŞ

Askeri üniforma giyerek saldırı yapan 18 yaşındaki Payton Gendron Buffalo Polis Departmanı tarafından gözaltına alındı ​​ve suçlamaları inkar etti.

Öte yandan, saldırganın canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. Cinayetler canlı yayın platformu Twitch'te yayınlandı. Ancak klip yayınlandıktan iki dakika sonra kaldırıldı.

Görgü tanıkları saldırganın siyah bir kask taktığını, vücut zırhı giydiğini ve dükkana tüfekle girdiğini söylüyor. Marketin güvenlik görevlisi olan eski polis memuru  Aaron Salter Jr, saldırganı durdurmaya çalışırken vuruldu ve hayatını kaybetti. Eski Buffalo itfaiye şefinin annesi olan 86 yaşındaki Ruth Whitfield da vurularak öldürüldü.



Buffalolu olan New York Valisi Kathy Hochul, Buffalo Polis Departmanı'na yardım yapıldığını söyledi. 

Haberin Devamı

 

IRKÇI İFADELER

Cinayetten önce Gendron'un, Amerika'da beyazların yerini beyaz olmayanların aldığına dair 'beyazların üstün olduğuna' yönelik 180 sayfalık bir bildiri yayınladığı iddia ediliyor.

Ayrıca Güney Carolina'da siyahların kilisesine saldırı düzenleyen ve dokuz kişiyi öldüren Dylan Roof ile Yeni Zelanda'da camiye saldırı düzenleyip 51 kişiyi öldüren Brenton Tarrant gibi toplu ırkçı katliamlara da atıfta bulunuyor. 

Saldırganın cinayetleri işledikten sonra silahı kendi boynuna dayadığı ancak polisin ikna etmesi ile silahını bıraktığı ifade edildi.