Dünya Nükleer denizaltıda seks skandalı

Nükleer denizaltıda seks skandalı

Paylaş
Nükleer denizaltıda seks skandalı

İngiltere’nin Kraliyet Donanması’na bağlı nükleer denizaltıda sevişip çıplak fotoğraflar çektiren asteğmen ile kadın görevli açığa alındı.

İngiltere’de Kraliyet Donanması’nda asteğmen olarak görev alan Gary Patterson (43) ile nükleer denizaltıda görevli bir kadının ilişki yaşadığı ortaya çıktı. Çiftin yasak ilişkisi, nükleer denizaltıda kaydettikleri seks görüntüleri ve çıplak selfie’leri ile patlak verdi. 27 yıldır asker olan Patterson açığa alındı. Çiftin, ayrıca nükleer üs HMNB Clyde’da da birlikte olduğu belirlendi. 160’tan fazla kadın ve erkek askerin sorumluluğunu taşıyan Patterson, donanmadan ihraç edilme cezası ile karşı karşıya. Donanma gemilerinde üst düzeylerin astlarla birlikte olması ve askeri araçlarda sevişmek yasak.

Haberin Devamı

BU İLK VUKUAT DEĞİL

Ayrıca önemli istihbarat ve güvenlik sırlarını taşıyan nükleer denizaltılarda fotoğraf çekmek de yasak. Çiftin yasak birlikteliğinin ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı. Patterson önce inkar etti. Ancak sonra çektikleri görüntüler telefonlarında ve dizüstü bilgisayarlarında bulundu.

Bu yaşanan ülke donanmasındaki ilk skandal değil. 2017’de de nükleer denizaltı HMS Vigilant’ta kaptanın asteğmen ile birlikte olduğu ortaya çıkmıştı. Geçen yıl da bir teğmen ile denizcinin nükleer denizaltıda pornografik görüntüler çektiği belirlenmişti.