Dünya Nükleer savaş çıkarsa 5 milyar kişi ölebilir

Nükleer savaş çıkarsa 5 milyar kişi ölebilir

Paylaş
Nükleer savaş çıkarsa 5 milyar kişi ölebilir

ABD’de bulunan Rutgers Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, ABD ile Rusya arasında çıkabilecek bir nükleer savaş sonrasındaki yıllarda, arz kesintisine bağlı olarak büyük yıkım yaşanabileceğini belirtti.

Araştırmacılar tarafından, yanan şehirlerden gelen külün atmosfere yayılıp Güneş ışığını engellemesi nedeniyle 5 milyardan fazla insanın ölebileceği ifade edildi. Nature Food dergisinde yayınlanan araştırmaya göre; ABD, Çin, Almanya ve İngiltere gibi büyük gıda üreticilerinin üzerindeki duman ve kül bulutları, dünyanın gıda arzında yüzde 90’lık bir düşüşe sebep olacak. ABD ve Rusya, nükleer savaşta yok olmasa bile, gıda üretim kapasiteleri bozulacak. Gıda ithalatına bel bağlayan ülkeler için durum iki kat yıkıcı olacak.

Haberin Devamı

EN GÜVENLİ ÜLKE ARJANTİN

Bilim insanları, nükleer serpinti ve radyoaktif etkenlerden kaçmak için en iyi yerin Arjantin olduğunu belirtti. Bilgisayar simülasyonlarına göre, 100 nükleer bombanın kullanıldığı bir çatışma sonrası Arjantin ile birlikte Avustralya’nın da özellikle buğday gibi dirençli tahılları büyük miktarlarda yetiştirmesi nedeniyle gıda sıkıntısına daha uzun dayanacağı kaydedildi.

Nükleer santral çevresinde çatışmaların sürdüğü Ukrayna’nın Zaporijya kentinde olası bir felakete karşı tatbikat yapıldı.

KUZEY KORE’DEN YENİ FÜZE DENEMESİ

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’dan Batı dünyasına yönelik her geçen gün yeni bir nükleer tehdit açıklaması gelirken füze denemeleri de birbirini izliyor. Güney Kore askeri kaynakları, Kuzey Kore’nin Onchon County’nin batı kıyılarından iki seyir füzesi fırlattığını açıkladı.

Haberin Devamı
NATO’dan Kosova-Sırbistan uyarısı: İstikrar tehlikeye girerse, KFOR müdahaleye hazır NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Kosova-Sırbistan arasındaki gerilime değinerek, “İstikrar tehlikeye girerse, KFOR müdahaleye hazır” dedi.