Dünya Okyanus tabanındaki gizemli delikler şaşkınlık yarattı

Okyanus tabanındaki gizemli delikler şaşkınlık yarattı

Paylaş
Okyanus tabanındaki gizemli delikler şaşkınlık yarattı

ABD’deki Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’nden (NOAA) bilim insanları, Atlas Okyanusu yüzeyinin 2.7 mil altındaki deniz tabanında açıklanamayan, “mükemmel hizalanmış” gizemli delikler keşfetti.

NOAA, Orta Atlas Sırtı, Azores Platosu ve Charlie-Gibbs Kırılma Bölgesi çevresindeki derin su alanlarını daha iyi anlamak için haritalama ve uzaktan kumandalı bir araçla görüntüleme yaptığı sırada söz konusu delikleri keşfetti. Bilim insanları Facebook’ta yaptıkları paylaşımda, kullanıcılardan düz bir çizgi oluşturan benzersiz deliklerin nedenini belirlemelerine yardım etmelerini ve farklı fikirler ortaya atmalarını da istedi.

Haberin Devamı

UZAYLI İDDİASI

Kullanıcılar ise deliklerin mekanik bir geziciye, bir yengeçe, uzaylılara ait olabileceğini veya deniz tabanında hareket eden tortu ve suyun doğal sonucu olabileceğine dair fikirlerini paylaştı. Bilim insanlarının gizemli deliklerin kaynağını araştıracağı belirtildi.

Cumartesi günü gerçekleşen Okeanos dalışında görüntülenen deliklerin insan yapımı gibi gözüktüğü fakat etrafındaki küçük tortuların bunun bir kazı işareti anlamına gelebileceği ifade edildi.

OKYANUSTA UZAYLI GÖREVİ

Öte yandan Astrofizikçi Avi Loeb, Pasifik Okyanusu'nun derinliklerinde yattığına inandığı uzaylı teknolojisi için araştırma görevi planlıyor. Loeb, 2014'te dünyaya düşen bir yıldızlararası bir objenin aslında UFO olduğuna inanıyor. Amerika Birleşik Devletleri Uzay Kuvvetleri tarafından geçen hafta yayınlanan bir rapor, objenin başka bir yıldı sisteminden geldiğini açıkladı. Kurum, Papua Yeni Gine'ye düşen cismin bir meteor olduğu sonucuna vardı.

Haberin Devamı

Ancak Prof. Loeb, bunların hiçbirine inanmıyor. Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, objenin dünya dışı varlıklar tarafından yapıldığını öne sürdü ve şunları ekledi:

'Yıldızlararası meteor keşfimiz, yeni bir araştırmayı müjdeliyor. Temel soru, herhangi bir yıldızlararası meteorun, kökeninde açık bir şekilde yapay bir cisim olup olmadığını göstermesidir. Daha da iyisi, belki de (meteordaki) bazı teknolojik bileşenler bu etkiden kurtulabilir.'

Hawaii'de keşiş foku yüzen kadına saldırdı Hawaii Adası'nda bulunan Kaimana Plajı'nda keşiş foku yüzen kadına saldırdı.