Dünya Öldüren tatil! 3 turist...

Öldüren tatil! 3 turist...

Paylaş
Öldüren tatil! 3 turist...

Karayip ülkesi Bahamalar’daki bir tatil köyünde üç Amerikalı turist ölü bulundu. Arızalı klimanın zehirli gaz yaymış olabileceği düşünülüyor. Olayda 2 erkek ve 1 kadın yaşamını yitirirken, diğer bir kadın ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. Tatil köyünde yaşananları yine orada konaklayan Chris Coucheron- Aamot isimli turist aktardı.

ABD’li Vincent Chiarella (65), eşi Donnis (64) ile evlilik yıldönümlerini kutlamak için Karayipler’in cennet köşesi olarak bilinen Bahamalar’da tatile çıktı. Çift, Sandals Emerald koyundaki tatil köyünde lüks villa tuttu. Geceliği 1227 dolar olan villada kalan çift önceki gece fenalaştı. Donnis uyandığında hareket etmekte zorlanıyordu. Eşi Vincent’ı yerde hareketsiz yatarken buldu ve bağırarak yardım istedi. Eve gelen ekipler Vincent’ın öldüğünü fark etti.

Haberin Devamı

KLİMADAN MI?

Donnis ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı. Komşu villada kalan bir erkek ve kadın çift de aynı şekilde ölü bulundu. Bu çiftin bir gece önce kendilerini iyi hissetmeyip doktora başvurduğu ortaya çıktı.

İlk bulgulara göre dördü de klima ünitesinden yayılan ‘freon’ gazından etkilenmişti. Soğutucu bu gaz, kokusuz olduğundan solunduğunda fark edilmiyor. Hücrelere oksijenin ulaşmasını engelleyerek akciğerleri kilitliyor. Olayda ölenlerin de son anlarında kasılıp felç geçirdiği ve kustuğu belirlendi.

ZEHİRİN ADI FREON

Freon zehirlenmesi, kendini akciğerlerde zorlanma, boğazda yanma ve karında rahatsızlık ile gösteriyor. Ciltte ve dokuda da hasara yol açıyor. Uzun süreli maruz kalımda akciğerlerin iflasına veya ani ölüme sebebiyet veriyor.

Haberin Devamı

Baş ağrısı, gözler, kulaklar ve boğazda rahatsızlık, baş dönmesi, kimyasal yanık izleri, kusma, mide bulantısı ve öksürük orta şiddette belirtileri arasında. Ağır belirtileri arasında ise kan kusma, nefes alamama, şuur kaybı, felç ve düzensiz nabız var.