Dünya Ölü Rus askerlerini böyle gizliyorlar! Korku filmi gibi

Ölü Rus askerlerini böyle gizliyorlar! Korku filmi gibi

Paylaş
Ölü Rus askerlerini böyle gizliyorlar! Korku filmi gibi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 25'inci güne girildi. Ukrayna'dan öldürülen Rus askerleriyle ilgili sık sık açıklama yapılırken, Rusya tarafından ölen askerlerin sayısına dair hiçbir güncelleme gelmiyor. Ölen Rus askerleri hakkındaki ürkütücü gerçek ise bir video ile gözler önüne seriliyor. Rus güçleri, morga çevirdikleri araçlarla ölen askerlerini gizlice topluyor ve Belarus'a götürüp uçakla Rusya'ya naklediyor.

Posta.com.tr / Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 25’inci gününde, ölen Rus askerlerin sayısına dair Putin hükümetinden henüz net bir açıklama yapılmadı. Hastane çalışanları morgların ağzına kadar dolduğunu belirtirken Belarus’taki tren istasyonundaki yolcuların çektiği ve araçlara yüklenen ölü askerleri gösteren şoke edici bir video yayınlandı. Üzerinde V harfinin yazılı olduğu bir konvoyu gösteren videoda, ölü Rus askerlerinin Belarus’un Homel şehrine götürüldüğü görülüyor. V sembolünün Rus ordusundaki Belarus araçlarının ayırt edilmesi için kullanılıyor. 

Haberin Devamı
Korku filmi gibi! Ölü Rus askerlerini böyle gizliyorlar Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 25'inci güne girildi. Ukrayna'dan öldürülen Rus askerleriyle ilgili sık sık açıklama yapılırken, Rusya tarafından ölen askerlerin sayısına dair hiçbir güncelleme gelmiyor. Ölen Rus askerleri hakkındaki ürkütücü gerçek ise bir video ile gözler önüne seriliyor. Rus güçleri, morga çevirdikleri araçlarla ölen askerlerini gizlice topluyor ve Belarus'a götürüp uçakla Rusya'ya naklediyor.

TRENLERLE TAŞINIYOR

Bir başka videoda ise Ukrayna demir yolundaki trende üzerinde Rus üniformaları bulunan yüzlerce cesedin taşındığı görülüyor. Radio Free Europe/Radio Liberty adlı haber ajanslarının yayınladığı videoda cesetlerin 20 yaşındaki Rus askerlerine ait olduğu belirtiliyor. Asker naaşlarıyla dolup taşan trenin Ukrayna’nın güneyindeki Mikolayiv’de durduğu belirtiliyor.

Videoda 'Belgelerine göre 20 yaşında erkekler. Çok genç görünüyorlar' ifadesi kullanılıyor. 

Homel’deki hastane çalışanları, morgların dolup taştığını 2 bin 500’den fazla Rus askerinin naaşlarının Rusya’ya gönderildiğini belirtiyor.

ÖLÜ ASKER KARMAŞASI 


Ukraynalı yetkililer, Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başladığı 24 Şubat’tan bu yana 14 binden fazla Rus askerinin öldürüldüğünü iddia ediyor.
ABD istihbaratı ise 7 bin Rus askerinin öldüğünü 20 binden fazlasının yaralandığını ileri sürüyor
Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı asker zayiatının 500’den az olduğunu ifade ediyor.

Haberin Devamı

HASTANELERDE YER KALMADI


Ukrayna – Belarus sınırından 20 mil uzaklıkta olan Homel şehrindeki sağlık çalışanları, hastanelerdeki morgların dolup taştığını iddia ediyor.
Belarus’un Mazyr şehrindeki tren istasyonunda vatandaşlar trenlerin cesetlerle dolu olduklarını gördüklerinde şoke oldular. İnsanların video çekmeye başladıklarını fark eden askerlerin ise videoları silmelerini emrettiği ifade ediliyor.

GECELERİ NAKLEDİYORLAR


Mazyr’deki bir hastane çalışanı ‘Yeteri kadar doktor yok. Önceleri ölen Rus askerleri ambulanslar ve Rus trenleriyle naklediliyordu. Sonra biri videoya alıp internette yayınlayınca, ölüler dikkat çekmemek için geceleri nakledilmeye başlandı’ diyor.

'ÇOK FAZLA YARALI RUS ASKERİ VARDI'


Homel’deki hastane çalışlanları, yaralanan Rus askerlerine yer açabilmek için diğer hastaları hastaneden çıkardıklarını söylüyor. Hastalardan biri ‘Çok fazla yaralı Rus askeri vardı. Dehşet vericiydi. Tüm hastanede inleyen askerlerin sesini dinlemek imkansızdı’ diyor.