Dünya Ölüme atlayış özürü

Ölüme atlayış özürü

Paylaş
Ölüme atlayış özürü

ABD’de uçaktan atlayan yardımcı pilotun, başarısız iniş girişiminden kendini sorumlu tuttuğu, ölmeden önce kaptan pilottan özür dilediği ortaya çıktı.

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde uçaktan atlayan yardımcı pilot Charles Hew Crooks’un (23) ölümü üzerindeki sis bulutu dağılıyor. Crooks, CASA C-212 tipi uçak ile eğitim uçuşu için kaptan pilotla havalanmış, uçak arızalanınca da aşağıya atlamıştı. Crooks’un bedeni kalkış yapılan havalimanına 48 kilometre uzakta bir evin bahçesindeki ağaçta bulunmuştu. Uçağı indirmeyi başaran diğer pilot şüpheli konumdaydı. Ülkenin Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu, olaya ilişkin kaptan pilotun ifadesine dayanan raporu açıkladı.

Haberin Devamı

ÖNCESİNDE KUSTU

Buna göre uçak Crooks’un başarısız iniş girişimi sonrası havalimanını pas geçmek zorunda kaldı. Sağ iniş takımları, piste sürtünce hasar gördü. Acil iniş izni istediler. Kontrolü kaptan pilot devraldı. Sonra Crooks iyi hissetmediğini söyledi. Başlıklarını çıkardı. Kokpit penceresini açtı. Kustu.

Daha sonra rampa kapısını indirdi. Pilottan özür dileyerek bin metreden aşağı atladı. Crooks’un üzerinde paraşüt yoktu. Yakınları Crooks’un işini sevdiğini ve bunalımda olmadığını söylüyor. Uçağın acil inişi süresince 40 dakika boyunca kule ile konuşmalarda Crooks’un atlamasından bahsedilmemesi de dikkat çekiyor.