Dünya Papağan velayeti kavgası

Papağan velayeti kavgası

Paylaş
Papağan velayeti kavgası

Hayatını Amerikan papağanlarına adayan Heidi Fleiss, dört papağanını emanet ettiği kişinin onları dağıttığını öğrenince geri almak için velayet savaşı başlattı.

ABD’de 1990’larda Hollywood yıldızları için çöpçatanlık yapan Heidi Fleiss (56), başı derde girince sakin bir hayat sürmeye başladı. Kendini ‘makav’ olarak bilinen Amerikan papağanlarına adadı. 50 dönümlük bir arazi aldı. Burada satıştan kurtardığı 40 papağana özgürce yaşam sağlıyor. Aynı şekilde aldığı dört makavı da daha önce yanında çalışan Brandi McClain’e (51) emanet etti. Ancak McClain'in makavlara iyi bakmadığına, hatta sattığına dair duyum aldı.

Haberin Devamı

ÖZGÜRCE YAŞAMA ŞARTI

Makavlardan biri evde kafesteydi. Diğer ikisi Teksas'ta yaşayan birine verilmiş, biri de kayıptı. Oysa makavların kaybolması normal bir durum değildi. Fleiss, verdiği tüm papağanları McClain’den iade etmesini istedi. Bir anlaşma yaptıklarını ve eğer papağanlar özgürce uçmayacaksa onları iade etme şartı koyduğunu söyledi. Ancak anlaşma sözlü yapılmıştı. McClain, Fleiss’in papağanları kendisine hediye ettiğini savundu.

BULUNMASI İÇİN ÖDÜL

Yaşadığı Tennessee eyaletinde hava koşulları elverişsiz olduğu için ikisini Teksaslı bir adama verdiğini, iyi bakıldıklarını söyledi. O kişinin TikTok sayfasında papağanların özgürce yaşadıklarını gösteren paylaşımları kanıt olarak gösterdi. Kafesteki papağanın ise dışarıyı izlemeyi sevdiğini ve isterse onu iade edebileceğini söyledi. Bu sözlere inanmayan Fleiss, dört papağanı geri almak için avukat tuttu. Kayıp olanın bulunması için 3 bin 500 dolar ödül koydu.

Haberin Devamı