Dünya Polisi aradı, ailesini kurtardı! 'Yiyecek yemeğimiz yok'

Polisi aradı, ailesini kurtardı! 'Yiyecek yemeğimiz yok'

Paylaş
Polisi aradı, ailesini kurtardı! 'Yiyecek yemeğimiz yok'

Brezilya’da yoksul bir ailenin çocuğu olan 11 yaşındaki Miguel Barros, polisi aradı. “Yiyecek bir lokma yemeğimiz yok. Bize yardım eder misiniz?” diye sordu. Polis bu telefonu ihbar kabul etti. İstismar vakası olabileceği düşünüldü. Ancak gidilen evde manzara içler acısıydı.

Altı çocuğuyla yaşayan anne Celia (46), son üç gündür çocuklarını mısır unu ve suyla beslemişti. Polis ekibi aileye erzak yardımında bulundu. Polisin durumu anlattığı market sahibi de bağışta bulundu. Bu durum önce kasabada sonra da televizyonlarda yayılınca Miguel’in evine yardım yağdı. Miguel, “Evimiz artık marketten farksız. En çok küçük kardeşim Gael’in aç uyumasına üzülüyordum” dedi.

Haberin Devamı

ÜLKE AÇLIK ÇEKİYOR

Birleşmiş Milletler'in "Açlık Haritası"nın en son verilerine göre Brezilya'da nüfusun yüzde 28,9'u "orta veya şiddetli gıda güvensizliği" içinde yaşıyor. Oysa ülke 2014'te bu haritadan kaldırılacak kadar düzelmişti.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, 2014'te yüzde 24 olan Brezilyalıların yüzde 30'unun - günde 5,50 doların altında yani açlık ve yoksulluk içinde yaşadığını tespit etti.