Dünya Putin, en iyi paraşütçüsünü kaybetti

Putin, en iyi paraşütçüsünü kaybetti

Paylaş
Putin, en iyi paraşütçüsünü kaybetti

24 Şubat’tan beri sayısız komutanı kaybeden Ruslar bu kez de en iyi paraşütçü komutanını kaybetti...

Vladimir Putin'in savaşına bir darbe daha vuran ülkenin “en iyi paraşütçü komutanı” da dahil olmak üzere Ukrayna'da iki Rus albay daha öldürüldü. Böylelikle Rus ordusu çok büyük bir darbe daha almış oldu.

Haberin Devamı

34 yaşındaki Yarbay Alexander Dosyagayev, 104. paraşütçü alayının havadan saldırı taburunun komutanıydı.

104. hava saldırı alayından askerlerin, savaşın başlarında Vladimir Putin'in güçleri tarafından yapıldığı iddia edilen tecavüz ve işkence zulümlerine sahne olan Buça'da olduğu bildirildi.

EN BAŞARILI KOMUTANLARDAN BİRİYDİ

Pskov merkezli taburu, kapsamlı muharebe eğitimi ve askeri disiplininde Rusya'nın en iyisi olarak kabul edilmişti ve 2021 askeri festivalinde Rusya Ordusu'nda Kanatlı Piyade kategorisinin galibi olarak değerlendirilmişti.

Dosyagayev bu başarıdan sonra "Askerlerimin ve subaylarımın elde etmeye çalıştıkları sonucu göstermesi beni gururlandırdı" demişti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Dosyagayev'in ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, “Ukraynalı savaşçılarla karşılaştı ve bu onun sonu oldu” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Rus medya kuruluşu Mediazona, adı henüz açıklanmayan bir albayın daha öldüğünü doğruladı.

41 yaşındaki Albay Vladimir Ivanov, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Bilgi ve Kitle İletişim bölümünde görev yaptığı için Ukrayna medyası tarafından “propagandacı” olarak etiketlenmişti.