Dünya Putin savaş esirlerini Kızıl Meydan'da yürütebilir!

Putin savaş esirlerini Kızıl Meydan'da yürütebilir!

Paylaş
Putin savaş esirlerini Kızıl Meydan'da yürütebilir!

Rusya için büyük önem taşıyan ve son yıllarda propaganda aracına dönüşen 'Zafer Bayramı' hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Bazı kaynaklar Putin'in 9 Mayıs'ta 'resmi olarak savaş ilan edebileceğini' öne sürüyor. Ukrayna merkezli Savunma Stratejileri Merkezi ise Putin'in 500 savaş esirini Kızıl Meydan'da yürütebileceğini iddia ediyor.

Ukrayna savaşında iki ay geride kalırken tüm dünyanın gözü Rusya'nın 'Zafer Bayramı' olarak kutladığı '9 Mayıs' tarihine çevrildi. Putin'in son dönemde savaşın kontrolünü bizzat ele aldığı ve 9 Mayıs öncesi bir sonuç almak istediği günlerdir gazete manşetlerini süslüyor.

Haberin Devamı

KRİTİK TÖREN 5 GÜN SONRA

Batı medyası Rus liderin 9 Mayıs'ta açıklayacağı bir zaferle şimdiye kadar yaşanan kaos ve büyük kayıpları kapatmayı planladığını iddia ederken Moskova yönetimi 5 gün sonraki tören için hazırlıklarını yoğunlaştırdı.

ESİRLER HAKKINDA KORKUNÇ PLAN

Her yıl başkent Moskova’daki Kızıl Meydan’da düzenlenen bayram kutlamalarına askeri gücün sergilendiği geçit töreni damga vuruyor.

Rusya'nın yeni silahlarını ve askeri birliklerini dünyaya sergilediği geçit töreni, bu sene Ukrayna’daki savaşın gölgesinde gerçekleşecek. Ukrayna merkezli bir düşünce kuruluşu ise Putin'in bu sene düzenlenecek tören için korkunç bir planı olduğunu ileri sürdü.

KIZIL MEYDAN'DA YÜRÜTEBİLİR

The Times'da yer alan habere göre, Ukrayna merkezli Savunma Stratejileri Merkezi, 9 Mayıs Zafer Günü'nde Rus askerlerinin yakaladığı 500 savaş esirinin Kızıl Meydan'dan geçmeye zorlanabileceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Kuruluş konuya ilişkin daha fazla detay vermezken İngiliz medyası geçit töreninde sergilenecek esirler arasında 48 yaşındaki İngiliz vatandaşı Shaun Pinner ve 28 yaşındaki Aiden Aslin'in de olabileceğini yazdı.

RUSYA DAHA ÖNCE DE TELEVİZYONA ÇIKARMIŞTI

Mariupol saflarında Ukrayna için savaşan ve Rus birlikleri tarafından esir alınan İngilizler daha önce Rus Televizyonuna çıkarılmış ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan yardım istemişti.