Dünya Putin'den 'saldırıya devam' emri

Putin'den 'saldırıya devam' emri

Paylaş
Putin'den 'saldırıya devam' emri

Rus güçlerinin Luhansk’ta kontrolü tamamen ele geçirmesiyle savaşta yeni bir evreye girildi. Rus lider Vladimir Putin'in Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya da “saldırıya devam” yönünde verdiği bildirildi. Luhansk’ı almak için büyük zaman kaybeden Rusya’nın, savaşın ilerleyen dönemlerinde bunun bedelini ödeyebileceği öne sürülüyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı devam ederken, Rus güçlerinin Lisiçansk’ı alarak Luhansk’ta kontrolü tamamen ele geçirmesiyle savaşta yeni bir evreye girildi. Rus güçlerinin Lisiçansk’ı ele geçirmesinin ardından Luhansk’ta zafer ilan eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Umarım operasyonlar, Luhansk’ta olduğu gibi geçmeye devam edecek” dedi. Putin’in, Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya da “saldırıya devam” yönünde verdiği bildirildi. Bununla birlikte Luhansk’ı almak için büyük zaman kaybeden Rusya’nın, savaşın ilerleyen dönemlerinde bunun bedelini ödeyebileceği öne sürülüyor. Zira Ukrayna güçleri, Rus ilerlemesini geciktirdikleri sürece, Batı’dan gönderilen gelişmiş roket ve topçu sistemlerini savaşa sokabilir.

Haberin Devamı

GÜNEYDE KARŞI SALDIRI

Bu arada Luhansk’ı alan Rus güçlerinin yeni hedefinin Donetsk’i ele geçirmek olduğu da vurgulanıyor. Rusların özellikle isyanın ilk başladığı yer olan Sloviansk ile Kramatorsk kentlerini almak için saldırması bekleniyor. Putin’in, Donbas’taki birliklere bir süre dinlenme izni verdiği ifade ediliyor.

Ukrayna’nın hedefi ise, Donetsk’i savunmak ve ülkenin güneyinde de karşı taarruzlar başlatmak. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in danışmanı Oleksiy Arestoviç, Rus güçlerinin Donetsk’e yoğunlaştığı bu günlerde Ukrayna’nın güneyden saldırıya hazırlandığın ifade etti. Arestoviç, Rusların 3 ayda Severodonetsk ve Lisiçansk’ı almak için büyük kayıp verdiğini ve bu güçleri güneye yönlendirmesinin zor olduğunu ifade ediyor. Güney cephesinde gerçekleşecek bir karşı saldırının Rus güçlerini oldukça zor bir konumda bırakabileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı