Dünya Putin'in düşmanı ilan edilmişti... Yetkilerden Aleksey Navalni hamlesi

Putin'in düşmanı ilan edilmişti... Yetkilerden Aleksey Navalni hamlesi

Paylaş
Putin'in düşmanı ilan edilmişti... Yetkilerden Aleksey Navalni hamlesi

Rusya'da terörist ve aşırılık yanlısı ilan edilen ve hapse atılan muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin aniden nerede olduğu bilinmeyen başka bir hapishaneye nakledildiği ortaya çıktı.

Rus lider Vladimir Putin'in en güçlü muhaliflerinden biri olan Aleksey Navalni, terörist ve aşırılık yanlısı ilan edilmiş, ardından çıkarıldığı mahkemece hapse mahkum edilmişti. Üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, Navalni'nin aniden bilinmeyen bir nedenle kaldığı hapishaneden, nerede olduğu bilinmeyen bir yere nakledildiği iddia edildi. 

Haberin Devamı

Navalni'nin destekçilerinden Leonid Volkov Telegram'da yaptığı açıklamada, "Aleksey'in şu anda nerede olduğunu ve hangi hapishaneye götürüldüğünü bilmiyoruz" dedi.  Putin'in en güçlü 'düşmanı' ilan edilen Navalni, son olarak Moskova'nın 74 mil doğusunda bulunan Pokrov'daki bir esir kampı olan 2 No'lu Islah Kolonisi'nde gözaltındaydı. Salı günü Navalni'nin avukatı hapishaneye ziyarete gittiğinde orada böyle bir mahkumun olmadığını öğrendiğini Twitter'da yazdı. 

ZEHİRLENMİŞTİ

Navalni, daha önce bir sinir gazı ile zehirlenmiş ve Almanya'da tedavi gördükten sonra şartlı tahliye ihlalinden iki buçuk yıl hapse mahkum edilmişti.

24 Mart'ta ise dolandırıcılık ve mahkemeye itaatsizlikten 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalni'nin haberleşme ve ziyaret hakları da sınırlandırılmış, yüksek güvenlikli bir hapishaneye gönderilmişti. 

Haberin Devamı