Dünya Putin'in 'hain' avı

Putin'in 'hain' avı

Paylaş
Putin'in 'hain' avı

Milyon dolarlık anlaşma ile Amerika’ya transfer olan Rusya’nın yıldız hokey oyuncusu Ivan Fedotov apar topar askere alındı. Putin’in intikam için milli oyuncuyu savaşa göndereceği iddia edildi.

Rusya’da en popüler sporlardan biri olan buz hokeyinin yıldız isimlerinden Ivan Fedotov, ABD’nin Philadelphia takımı ile 1.1 milyon dolara anlaşmıştı. Rus ordusunun takımı CSKA’nın eski oyuncularından olan milli oyuncunun bu kararı ülkede öfke yarattı. Fedotov önceki gün St. Petersburg’da spor salonundan çıkarken gözaltına alındı.

Haberin Devamı

CEPHEYE GÖNDERİLECEK

Bir polis aracına bindirilerek götürülen Fedotov’un akıbeti bilinmiyor. Yerel medya; asker kaçağı olarak gözaltına alınan Fedotov’a vatana ihanet suçlaması yöneltilebileceğini aktarırken, buz hokeyine düşkünlüğü ile bilinen Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından intikam için Ukrayna cephesine gönderileceği ileri sürüldü.

Rusya’nın Olimpiyat madalyalı oyuncusu Fedotov en son ambulansla sağlık kontrolüne götürülürken görüldü.

SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Öte yandan Rus ordusu, Ukrayna’daki sivil yerleşim birimlerini vurmaya devam ediyor. Önceki gün Odesa’daki Rus bombardımanda 21 sivilin ölmesinin ardından dün sabah da Mikolayiv kenti hedef alındı.

Sabah saatlerinden itibaren sirenlerin çaldığı kentte halk sığınaklara koştu. Dün gün boyunca kentten patlama sesleri geldi ve dumanlar yükseldi.

Haberin Devamı