Dünya Rus askerleri arasında kitlesel hastalık! Kiraz operasyonu

Rus askerleri arasında kitlesel hastalık! Kiraz operasyonu

Paylaş
Rus askerleri arasında kitlesel hastalık! Kiraz operasyonu

Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov, yaptığı açıklama ile gündemde. Fedorov Ukraynalı çiftçilerin Rus askerlerini durduklarını ve kitlesel bir hastalığa yakalanmalarını sağladıklarını açıkladı. Kiraz operasyonu adlı verilen olayın detaylarını Fedorov canlı yayında anlattı.

Rus ordusunun en yoğun saldırılarına maruz kalan kentlerden birisi olan Melitopol'un belediye başkanı Ivan Fedorov, Rus askerlerine karşı direnişin ulaştığı boyutları gözler önüne seren açıklamalara imza attı. New York Post'ta yer alan habere göre, bir grup Ukraynalı çiftçi Rus askerlerini zehirli kirazlar ile durdurdu.

Haberin Devamı

ASKERLER ÇALINCA ZEHİRLEDİLER

Rus güçlerinin mahsulleri çaldığını belirten belediye başkanı, 'Bunu bilen çiftçilerimiz onlara bir sürpriz hazırladı. Kirazların hepsinin üzerine zehirli madde püskürttüler' dedi.

Bu açıklama sosyal medyada kısa sürede viral oldu. Sosyal medya kullanıcıları Ukraynalı çiftçilerin bu planına 'Kiraz Operasyonu' adını taktı.

RUS ORDUSU TARAFINDAN KAÇIRILDI

Fedorov savaşın 17'nci gününde Rus güçleri tarafından kaçırılmıştı.

Kaçırılma olayıyla ilgili açıklama yapan Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, yaşanılan bu hadisenin tüm uluslararası normlara aykırı olduğunu ifade etmiş ve Rusya'ya sert tepki göstermişti.

9 ASKER KARŞILIĞINDA SERBEST KALDI

Kaçırılmasından sonra dünya gündemine oturan Fedorov'un akıbeti kısa süre içinde belli olmuş, iki ülke arasındaki anlaşma ile belediye başkanı özgürlüğüne kavuşmuştu.

Haberin Devamı

KİTLESEL HASTALIĞA NEDEN OLDU

Fedorov'un serbest kalması için savaş sırasında esir alınan 9 Rus askerinin Moskova'ya iade edildiği açıklanmıştı. Bir dönem Rusların elinde esir olan belediye başkanı zehirli kirazların 'kitlesel bir hastalığa' neden olduğunu açıkladı.

Fedorov, çiftçilerin bu yöntem ile kaç Rus askeri öldürdüğüne dair bir bilgi ise paylaşmadı.