Dünya Rus askerleri bu kez arıların bozgununa uğradı!

Rus askerleri bu kez arıların bozgununa uğradı!

Paylaş
Rus askerleri bu kez arıların bozgununa uğradı!

Ukrayna'nın Oleshkovsky bölgesindeki Rus askerlerine arı sürüsü saldırdı. Arıların saldırısında 3 Rus askerinin öldüğü, 25'inin ise tedavi görmek için hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Posta.com.tr / 24 Şubat’ta Ukrayna’ya işgal başlatan Rus güçleri ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Ancak bu sefer kayıplarının nedeni Ukrayna ordusu değil, arılar! Ukrayna’nın yerel haber sitesinden biri olan Kherson News’e göre, Oleshkovsky bölgesinde kamp kuran Rus askerlerine arı sürüsü saldırdı. Arıların saldırısı o kadar güçlüydü ki 3 Rus askeri öldü, 25’i ise tedavi görmek için hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

RUS ORDUSUYLA DOĞA DA SAVAŞIYOR

Bu durum Rus askerlerinin doğayla da savaş içinde olduklarının ilk kanıtı değil. Ukrayna işgalinde daha önce de bir çift yaban kazının Rus ordusunun uçağını bataklığa düşürdüğü öne sürülmüştü.

Rus askerlerine saldıran arıların türleri hakkında kesin bir bilgi yok ancak tehlikeli arı türlerinin Avrupa’da pek bulunmadığı biliniyor.

 

KATİL ARILAR

İnsanların ölümüne neden olabilen ‘katil arılar’, genellikle Afrika bölgesindeki bal arılarıdır ve düşmanlarına iğneleriyle saldırarak öldürücü düzeyde zehri vücuduna sokarlar.

Arıların zehrinin öldürücü olabilmesi için burundan, kulakta, ağızdan ya da gözden sokması gerekir. Arıların iğne saldırısından kaçabilmesi için yüzlerce metre koşması gerekir.

Haberin Devamı


2014 yılında Arizona’da kalp krizinden ölen 32 yaşındaki bir adamın 800 bin arı tarafından sokulduğu açıklamıştı.

PUTİN'İN KAYIPLARI

Rus lider Vladimir Putin, Ukrayna’daki operasyonun hemen biteceğini umuyordu. Ancak ordusunun yaşadığı talihsiz olaylar ve Ukrayna direnişi, savaşın bir aydan daha uzun süredir devam etmesine yol açtı.