Dünya Rus generalden dehşete düşüren sözler: Vurulacak ilk yer Londra

Rus generalden dehşete düşüren sözler: Vurulacak ilk yer Londra

Paylaş
Rus generalden dehşete düşüren sözler: Vurulacak ilk yer Londra

Rus medyasına konuşan Rusya Parlamentosu Savunma Komitesi Üyesi General Andrey Gurulyov, muhtemel bir savaş durumuna hazırlıkla olduklarını ve vurulacak ilk yerin Londra olduğunu söyledi. General Gurulyov, Rusya lideri Putin’e en yakın isimlerden biri.

Rusya’yla kara bağlantısı olmayan Kaliningrad, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Almanya’dan alınarak Rusya’ya bağlanmıştı. Baltık Denizi’ne açılan ve Moskova için stratejik önemi büyük olan bu küçük Rus toprağı bölgedeki krizin yeni merkez üssü haline geldi. Litvanya’nın Kaliningrad’a demiryolu hattı üzerinden ürün sevkiyatını durdurmasının ardından Rus Parlamentosu Savunma Komitesi Üyesi General Andrey Gurulyov, “Kaliningrad ablukasından dolayı muhtemel bir savaş durumuna hazırlıklıyız” dedi.

Haberin Devamı

RUSYA'NIN 3 AŞAMALI SALDIRI PLANI

Rus medyasına konuşan Gurulyov, “İlk hava harekatında düşmanın uzaydaki uydularını yok edeceğiz. ABD’li veya İngiliz olmalarının önemi yok. Hepsini NATO olarak görüyoruz. İkinci olarak füze savunma sistemlerini zayıflatacağız. Üçüncü aşamada soğukta, yiyeceksiz ve elektriksiz bırakacağız” ifadelerini kullandı. Rusya’nın ilk hedefinin Berlin veya Paris olmayacağının altını çizen Gurulyov, “Dünyaya yönelik tehdidin Angola-Saksonlardan geldiği açık. İlk vurulacak yer Londra olacak” diye konuştu.

İNGİLTERE'Yİ 3 DAKİKADA YOK EDEBİLİR

Öte yandan Rus Lider Vladimir Putin, İngiltere'yi sadece 3 dakikada vurabilecek güçteki yeni Satan II (Şeytan II) nükleer füzesini 2022'nin sonuna kadar konuşlandırmakta tehdit ediyor. Kremlin'de askeri okul mezunlarına yönelik verilen davette konuşan Putin, Ukrayna'da devam eden işgalde bozguna uğrayan Rus ordusunu güçlendirmeye devam edeceğini belirterek birliklerini kahraman gibi savaştıkları için övdü. Putin ayrıca, Rusya'nın ilk Sarmat balistik füze grubunu yıl sonuna kadar savaş görevine getireceğini söyledi.

Haberin Devamı

SARMAT FÜZESİ

Sarmat füzesi olarak bilinen Satan II'nin dünyanın en uzun menzilli kıtalararası balistik füzesi olduğu biliniyor. Bu füzeler 11.200 mil uzaktaki bir hedefi vurabilir ki bu da ABD ve Avrupa'daki hedefleri kolayca vurabileceği anlamına geliyor. Batılı askeri uzmanlar, Sarmat'ın 10 veya daha fazla nükleer savaş başlığı taşıyabileceğini söylüyor. Sarmat'ın tek bir saldırıda Britanya veya Fransa büyüklüğündeki bölgeleri kolayca yok edebilir.

AB: Ukrayna'daki savaşın enflasyon üzerinde ağır bir etkisi var Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von Der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde bir araya gelerek, “Ukrayna'daki savaşın enflasyon üzerinde ağır bir etkisi var” ifadelerini kullandı.