Dünya Rus komutan askerlerini tehdit etti! 'Korkaklar'

Rus komutan askerlerini tehdit etti! 'Korkaklar'

Paylaş
Rus komutan askerlerini tehdit etti! 'Korkaklar'

Ukrayna'da savaşmayı reddeden Rus güçleri, kendi komutanları tarafından 'korkak ve hain' olarak damgalandı. Putin karşıtı bir YouTube kanalı tarafından yayınlanan altı dakikalık ses kaydında, Sibirya İçişleri Bakanlığı komutanı savaşmayı reddeden askerlerine 'Çocuklarınız, babalarının nasıl birer korkak olduğunu öğrenecek' diye bağırırken duyuluyor.

Rus komutan askerlerini ömür boyu utanç ve gizli servisler tarafından taciz edilmekle tehdit ederken, "Zayıflar, korkaklar ve hainler" diye bağırdı. Öfkeli komutan askerlerine, Sibirya bölgesi Khakassia'dan 11 seçkin askerin Vladimir Putin'in kanlı savaşında savaşmayı reddettiği başka bir olayı anlatarak gözdağı verdi.

Haberin Devamı

Sadece beş hafta içinde 17 bine yakın Rus askerinin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

"11 askerin tamamı kovuldu" diyen komutan, tehditlerine şöyle devam etti: "Devlet kurumlarında artık onlara iş yok. Ülkeleri için ayağa kalkmaları gerektiği bir zamanda, nasıl olduysa kaçtılar. Profesyonel bir komando birimi, savaş alanını nasıl terk edebilir? Bundan sonra nasıl yaşamayı düşünüyorsunuz? İki üç hafta içinde bu saçmalık bitecek. Daha sonra hayatınıza nasıl devam edeceksiniz? Bir subayın savaş alanını terk etmeye hakkı yok. Suç işlemeyi ve ihanet etmeyi tercih ettiniz. Bundan daha kötü ne olabilir, bilmiyorum."

'KENDİNİZE BAKIN VE 'BEN BİR KORKAĞIM' DEYİN'

Tarihi belirsiz olan ses kaydında, komutan fikirlerini değiştirmeleri için askerlerine üç gün süre verdi. Ses kaydı, Vladimir Putin'in askeri safları içinde savaşa açık bir muhalefet olduğunu gösteriyor. Öfkeli komutan sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Üç gün sonra başka bir toplantı yapacağız ve bırakmak için dilekçe doldurursanız, bu artık son olur. Tekrar söylüyorum, 'korkaklık ve ihanet' suçlarıyla hakkınızda rapor hazırlayacağım. Gidip bir su birikintisinde yansımanıza bakın ve 'ben bir korkağım' deyin. Asıl sorun bana ihanet etmiş olmanız değil, kendi ideallerinize, birliğinize ihanet etmiş olmanız."

 'SİZLER BİRER KORKAKSINIZ'

Sinirini alamayan ve "Bu sözlere ister alının, ister alınmayın, ne düşünürseniz düşünün sizler birer korkaksınız" diyen komutanın öfke patlaması şu şekilde devam etti: "Askeri yoldaşlarınız her an yaralanabilir veya öldürülebilirler ama siz korkup savaş alanını terk ettiniz. Soyadlarınızın okullarınıza, kolejlerinize, okuduğunuz, büyüdüğünüz yerlere verilmesi için elimizden geleni yapacağız. Böylece anne babalarınız çocuklarının kim olduklarını bilecek. Birliklerinize leke sürdünüz, Novosibirsk müfrezesi, Omsk müfrezesi, Irkutsk müfrezesi, müfrezenizin tarihine kara bir sayfa yazdı.'

'ÇOCUKLARINIZ NASIL BİRER KORKAK OLDUĞUNUZU ÖĞRENECEK'

Komutan ayrıca savaşın ağır bedelini de sözleriyle ortaya çıkardı: "445 yaralımız var. Ve bu en düşük olanı. Hava birliklerindeki durum çok daha kötü. Onlarca kat daha fazla. Onlarca kat daha fazla! Diğer birliklerin çok daha fazla zayiatı var.' Yasaklanan 'savaş' kelimesini kullanan komutan, askerlerine "Artık savaştayız" dedi ve nasıl dışlanacaklarını anlattı:

Haberin Devamı

"Evet, kaçarsanız hayatta kalacaksınız ama dışlanacaksınız. Tekrar söylüyorum, asıl mesele çocuklarınızın sizin hakkınızda ne düşüneceği. Evet, şu anda küçükler ama büyüyecekler. Bir noktada, babalarının korkak olduğu gerçeğini öğrenecekler. Kişisel bilgileriniz devlet yetkililerine, yerel yönetim ve İçişleri Bakanlığı kurumlarına, okuduğunuz tüm eğitim kurumlarına verilecek. Bütün bu bilgiler FSB [Federal Güvenlik Servisi] dahil olmak üzere tüm seviyelerde iletilecek."

Komutan, FSB'nin daha önceki kaçaklar grubunu "özel denetim altına" aldığını ve bu insanların Ukrayna casusu olarak damgalanabileceklerini öne sürdüğünü iddia etti:

'HEMŞİRELER KADAR CESARETİNİZ YOK MU?'

"Tanrı bilir, belki de onlar Ukraynalı hainlerdir. Onlar savaşıyor, biz ve bütün devlet savaşıyor. Siz ve meslektaşlarınız çok büyük bir hata yaptınız. Covid hemşireleri neden firar etmedi? Söyleyin bana. Bana bunu açıklayın. O insanlar Covid hastanelerinde ölüyordu, neden kaçmadılar?" Öfkesi bir türlü dinmeyen komutan, "Ortada bir savaş var. Gerçekten o kızlardan daha mı zayıfsınız? Onlar da ölümle yüz yüzeydi. Ayrıca savaşla karşı karşıya kaldılar, bir sürü insanı kurtardılar. Ve siz pislikler, büyük korkaklar, bunu kaldıramadınız. Hainler."

Haberin Devamı

Ses kaydı, hapisteki Rus muhalefet lideri Aleksey Navalniy ile bağlantılı Popüler Politika kanalında yayınlandı. Ses kaydını, Rus askerlerinin emirlerini sorguladığını ve savaş hakkında 'ne yaptıklarını bilmedikleri' için Moskova'yı kınadığını gösteren bir klip izliyor.

1940'lardan kalma AK-47'leri ellerinde büyük boy miğferler içinde on kişilik bir asker öğrenci grubunu gösteren videoda, askerler 'bataklığa atıldıklarından' şikayet ediyor. Birisi, "Gerçeği bilin! Rusya Savunma Bakanlığı'nın bizim burada ne yaptığımız hakkında hiçbir fikri yok. Boşluğa atıldık" diye isyan ediyor.

Haberin Devamı

Milliyet