Dünya Rus medyası Putin’in eski fotoğraflarını kullanmakla suçlanıyor

Rus medyası Putin’in eski fotoğraflarını kullanmakla suçlanıyor

Paylaş
Rus medyası Putin’in eski fotoğraflarını kullanmakla suçlanıyor

Rus lider Vladimir Putin, Paskalya Bayramı töreninde görüntülendi. Ancak görüntülerin geçen yılki görüntülere benzemesi kuşku uyandırdı. Rus muhalefet medyası ile Ukrayna medyası, görüntülerin sahte olabileceğini ve Kremlin’in geçen yılki görüntüleri kullanmış olabileceğini öne sürdü. Zira Putin'in önemli sağlık sorunları yaşadığına dair dedikodular var.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz hafta sonu Moskova'da düzenlenen Paskalya ayinine katıldı. Ancak ayindeki görüntülerin geçen yılkiyle neredeyse bire bir aynı olması dedikoduları da peşinden getirdi.

Haberin Devamı


Bir yıl arayla çekildiği iddia edilen görüntüler, Putin'in aynı takım elbiseyi giydiğini, tek belirgin fark kravatının rengi olduğunu gösteriyor.

Putin'in 2021 yılında katıldığı (solda) ve 2022 yılında katıldığı (sağda) ayinin fotoğrafları

Putin’in 24 Nisan sabahında Kurtarıcı İsa Katedrali’nde Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ile birlikte gece yarısı Paskalya ayinine katıldığına inanılıyor. Ancak fotoğraflar ve videolar, Rusya ve Ukrayna'daki muhalif medyanın eline geçti ve önceki yılın görüntüleri olduğu öne sürüldü.

Putin'in sağlık ciddi sağlık sorunları yaşadığı, bu nedenle geçen yılki görselleri kullandıkları iddialar arasında. 

Ayinin görüntülerinde, Putin'in aynı mumu tuttuğu, kravatının renginde ve ışıklandırmada ince farklar olduğu görülüyor. 

Haberin Devamı