Dünya Rus oligarkın esrarengiz ölümü! İngiltere'deki evinde asılı bulundu

Rus oligarkın esrarengiz ölümü! İngiltere'deki evinde asılı bulundu

Paylaş
Rus oligarkın esrarengiz ölümü! İngiltere'deki evinde asılı bulundu

Dünya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini konuşurken İngiltere'den şoke eden bir ölüm haberi geldi. İşgal harekatının ardından Rusya ve Rus iş insanlarına ilk yaptırım uygulayan ülkelerden olan İngiltere'de yaşayan Ukrayna doğumlu Rus oligark Mikhail Watford İngiltere'nin Surrey kentindeki evinde ölü bulundu.

Ukrayna doğumlu iş insanı ve Rus oligarkı Mikhail Watford İngiltere’nin Surrey kentine bulunan evinde ölü bulundu ve bir anda Rusya – Ukrayna savaşıyla ilgili haberlerin içinde manşetlerin en üst sıralarında yerleşti.

Haberin Devamı

ÖLÜMÜN YAPTIRIMLARIN ARDINDAN GELMESİ DİKKAT ÇEKTİ

66 yaşındaki Mikhail Watford’un ölümü tam da Rus oligarklara uygulanan yaptırım haberlerinin ortasında ve Boris Johnson’ın bu konuda yaptığı sert açıklamaların arasında gelerek birçok soru işaretine sebep oldu.Polisin yaptığı açıklamaya göre iş insanının cesedini pazartesi günü bahçıvanı buldu. Bahçıvan evin garajına girdiğinde Watford’un cesediyle karşılaştı.

Watford’un ölümü polis kayıtlarına ‘açıklanamaz ölüm’ olarak geçerken ‘şüpheli ölüm’ ifadesi kullanılmadı. Bu da oligarkın öldürülmediği ancak intihar etmiş olabileceği yorumları yapılmasına sebep oldu.

ADINI DEĞİŞTİRMİŞTİ

2000'li yılların başında İngiltere'ye yerleşen ve Mikhail Tolstosheya olan ismini Mikhail Watford olarak değiştiren iş insanı servetini, sahip olduğu petrol rafinerisi ve doğal gaz şirketi sayesinde elde etti. Sovyet Rusya döneminde doğan Watford o günlerde SSCB toprağı olan Ukrayna'da dünyaya gelmişti.

Haberin Devamı

Watford'un yaşadığı ve aynı zamanda hayatını da kaybettiği evi İngiltere'nin ve Surrey şehrinin en pahalı yapılarından biri olarak değerlendiriliyor ve yaklaşık değeri tam 18 milyon pound.

KARA LİSTEDE OLABİLİR

66 yaşındaki 3 çocuk babası Watford, servetini Ukrayna'daki petrol rafinerilerinden elde etmişti ve İngiltere'ye taşındıktan sonra bir emlak firması kurdu. Polis, hedef listesinde olabileceği korkusuyla ölümü “son derece ciddiyetle” araştırıyor. Rusya'dan İngiltere'ye göç eden birçok Rus vatandaşı var.

ÖLÜMÜNÜN ZAMANLAMASI VE UKRAYNA’NIN İŞGALİ TESADÜF DEĞİL

Bir aile dostu şunları söyledi: “Akıl sağlığı Ukrayna'daki durumdan etkilenmiş olabilir. Ölümünün zamanlaması ve Ukrayna'nın işgali kesinlikle tesadüf değil. Onun ölümü çok fazla soruyu beraberinde getiriyor. Birleşik Krallık'taki Rus vatandaşlarının ve ortaklarının diğer tüm şüpheli ölümlerinden sonra, Mikhail’in ölümüyle ilgili spekülasyonların olması çok doğal."