Dünya Rus oligarkların ölümünde tuhaf tesadüf

Rus oligarkların ölümünde tuhaf tesadüf

Paylaş
Rus oligarkların ölümünde tuhaf tesadüf

Evinde ailesiyle ölü bulunan Rus gaz firması Novotek’in eski Başkan Yardımcısı Sergey Protosenya’nın eşi ve kızını öldürüp intihar ettiği öne sürüldü. Ancak geçen hafta Moskova’da Rus oligark Vladislav Avayev’in de aynı şekilde evinde ailesiyle ölü bulunması soru işaretleri yarattı. Üstelik şubatta Putin’in yakın çevresinden 2 oligark daha şüpheli bir şekilde ölmüştü.

Rusya’nın başkenti Moskova’da ülkenin en büyük üçüncü bankası Gazprombank’ın eski başkan yardımcısı ve bir dönem Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hükümetinde bürokrasinin kritik noktalarında görev yapan Vladislav Avayev, hamile eşi Yelena Avayeva ve kızıyla birlikte geçen hafta lüks evinde ölü bulunmuştu. Olayda kullanılan silah, Vladislav Avayev’in elindeydi. Yelena Avayeva’nın eşini aldattığı, Vladislav Avayev’in bu yüzden ailesini öldürüp intihar ettiği öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

'AİLEMİ KATLETTİLER'

Geçen hafta İspanya’da Rus gaz firması Novotek’in eski Başkan Yardımcısı Sergey Protosenya, Costa Brava’daki lüks villasında asılı halde ölü bulunmuştu. Eşi Natalia ve kızı Maria ise baltayla öldürülmüştü. 330 milyon sterlinlik servete sahip Sergey Protosenya’nın eşi ve kızını öldürüp intihar ettiği öne sürüldü. Fakat Sergey Protosenya’nın olay sırasında evde olmadığı için katliamdan kurtulan oğlu Fedor, ailesinin cinayete kurban gittiğini iddia etti.

Sergey Protosenya ve ailesi

KANSIZ CİNAYET

Çünkü olayda kullanılan balta ve bıçakta parmak izi çıkmamıştı ve ailesini katlettiği öne sürülen Sergey Protosenya’nın üzerinde hiç kan yoktu. Üstelik bunlar, son aylarda Putin’in yakın çevresindeki ilk şüpheli ölümler değildi.

Haberin Devamı

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasından 1 gün sonra 25 Şubat’ta Gazprom’un genel müdür yardımcısı Alexander Tyulakov, St. Petersburg’daki 500 bin sterlinlik evinde asılı bir halde ölü bulunmuştu.

GİZEMLİ İNTİHAR NOTU

Tyulakov’un ölümünden kısa süre önce ciddi şekilde darp edildiği ortaya çıkmıştı. Bundan 3 hafta önce de Leningrad’da Gazprom Invest’in ulaştırma müdürü Leonid Shulman banyosunda ölü bulunmuştu. Shulman’ın kendisini defalarca bıçaklayarak intihar ettiği ve geride bir not bıraktığı açıklanmıştı. Fakat ‘intihar notu’nun içeriği açıklanmazken raporlar olayda kullanılan bıçağın Leonid Shulman’ın erişemeyeceği bir noktada bulunduğunu ortaya çıkarmıştı.