Dünya Ruslar, Mariupol'ün adını değiştirdi!

Ruslar, Mariupol'ün adını değiştirdi!

Paylaş
Ruslar, Mariupol'ün adını değiştirdi!

Rus güçleri, işgal ettikleri bölgelerdeki tabelaları değiştirmeye başladı. Mariupol yerine Rusça Pervomaiskoe tabelası asıldı.

Savaştan önce yaklaşık yarım milyon Ukraynalıya ev sahipliği yapan liman şehri Mariupol'den gelen son fotoğraflar, hayli çarpıcı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Perşembe akşamı direklere Rusya bayrağı çekilen fotoğrafları servis etti.

Haberin Devamı

AFP ise bugün şehrin girişindeki tabelaların değiştirildiğini gösteren kareler geçti. Rus işgalciler, yol kenarlarındaki Mariupol tabelalarını söküp yerine Rusça Pervomaiskoe yazan tabelalar astı.

AFP, tabelaların Rus yanlısı ayrılıkçıların kağıt üstündeki devleti Donetsk Halk Cumhuriyeti işçileri tarafından değiştirildiğini bildiriyor. Rus yanlısı ayrılıkçılar söz konusu uygulamanın devam edeceğini de açıkladı.

Mariupol, 2014 yılından bu yana Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrol ettiği Donetsk bölgesiyle Putin'in aynı yıl işgal ettiği Kırım Yarımadası arasındaki kara köprüsünün en stratejik noktası. Rus işgalciler, 24 Şubat'tan bu yana iki bölge arasındaki kara bağlantısını kurmak için savaşıyor.

Haberin Devamı

Putin Mariupol'de zafer ilan etmiş ve askerlerine, Soğuk Savaş döneminde nükleer sığınak olarak kullanılmak üzere tasarlanmış endüstriyel bölgeyi kontrol etmek yerine oraya giriş çıkışı engellemesini emretmişti.