Dünya Rusya’dan yaptırımlara misilleme! Facebook’tan sonra Twitter da yasaklandı

Rusya’dan yaptırımlara misilleme! Facebook’tan sonra Twitter da yasaklandı

Paylaş
Rusya’dan yaptırımlara misilleme! Facebook’tan sonra Twitter da yasaklandı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından Moskova yönetimi Avrupa'nın yaptırımlarına karşı misilleme yaptı. Rusya, Meta'nın sahibi olduğu Facebook'a erişim yasağı getirildiğini açıkladı. Rusya, Facebook'tan sonra Twitter'a da erişim engeli getirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından global sosyal medya şirketleri, Rus medyalarının sosyal medya hesaplarına kısıtlamalar getirdi. Kısıtlamalara karşı hamle de Rusya’dan geldi.

Haberin Devamı

TWİTTER'A ERİŞİM TAMAMEN DURDU

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) akşam saatlerinde Facebook’a erişimin durdurulduğunu açıkladı. Bu duyurunun hemen ardından yapılan açıklamada Twitter’ın da ülkede yasaklandığı belirtildi. Aynı gerekçelerle kapatılan Twitter’a da erişim tamamen durduruldu.

PUTİN 'BASKI' KARARNAMESİNİ İMZALADI

Öte yandan Rusya Ukrayna'da kan dökmeye devam ederken, Rus halkının üzerindeki baskı da giderek artıyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşa ilişkin "sahte bilgi" yayanlara 15 yıla kadar hapis cezası öngören kararnameyi onayladı. Moskova Yönetimi, halkın bilgi alma hakkını kısıtlamak için hem geleneksel medyanın hem de sosyal medyayı boğmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

İÇERİKLER KALDIRILIYOR

Geçen yıl Nobel Barış Ödülü'ne değer görülen gazeteci Dmitri Muratov, yönettiği Novaya Gazeta'nın internet sitesinden Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalini "savaş, saldırı ya da işgal" olarak nitelendiren içerikleri kaldıracaklarını duyurdu.

İnternet sitesinde bir açıklama yayınlayan Muratov bugün itibarıyla Başsavcılık'tan ve Roskomnadzor'dan altı talep aldıklarını açıkladı. Muratov, muhaliflere zulüm edilmesi ve derinleşen ekonomik krizin sonuçları da dahil olmak üzere dürüst haberciliğe devam edeceklerini ifade etti.