Dünya Rusya, Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu: 39 ölü çok sayıda yaralı!

Rusya, Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu: 39 ölü çok sayıda yaralı!

Paylaş
Rusya, Ukrayna'da tren istasyonunu vurdu: 39 ölü çok sayıda yaralı!

Ukrayna devlet demiryolu şirketi, Rusya'nın, Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk kentinde bulunan tren istasyonunu roketle vurduğunu duyurdu. Sivillerin tahliyesi için kullanılan tren istasyonunda 4'ü çocuk 39 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, tren istasyonun Tochka-U füzesiyle vurulduğunu açıklarken Rusya'nın füzeler üzerine yazdığı not dikkat çekti.

Ukrayna devlet demiryolu şirketi iki Rus roketinin Kramatorsk'taki tren istasyonuna isabet ettiğini ve can kaybına yol açtığını söyledi.

Haberin Devamı
Ukrayna’da sivillerin beklediği tren istasyonuna saldırı: 30 ölü, 100’den fazla yaralı Ukrayna Devlet Demiryolları (Ukrzaliznytsia) Müdürü Oleksandr Kamyshin, Rus ordusunun Kramatorsk kentindeki sivillerin tahliye için beklediği tren garına saldırı gerçekleştirdiğini, 30 kişinin hayatını kaybettiğini ve 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

ZELENSKİ: TOCHKA FÜZESİYLE VURDULAR

Saldırının ardından açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, tren istasyonunda binlerce Ukraynalı sivil olduğunu belirterek, “Rusya, Kramatorsk tren istasyonunu Tochka-U füzesiyle vurdu. Binlerce sivilin tahliye beklediği sırada gerçekleşen saldırıda, 30 sivil hayatını kaybetti ve 100’ü aşkın sivil ise feci şekilde yaralandı. Polis ve kurtarma ekipleri bölgede. Rus işgalciler acımasız yöntemlerine devam ediyor. Bizimle savaş alanında karşı karşıya gelecek güce ve cesarete sahip olmadıklarından, sivil nüfusu yok ediyorlar. Bu yapılan sınırı olmayan kötülüktür. Cezalandırılmazsa asla durmaz” ifadelerini kullandı.

ROKETİN ÜSTÜNDE DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Haberin Devamı

Rusya'nın fırlattığı Tochka-U füzesinin parçaları kent merkezinde görüntülendi. Roketin üzerindeki "çocuklarımız için" yazısı dikkat çekti.

39 ÖLÜ, ÇOK SAYIDA YARALI

Ukrayna Devlet Demiryolları (Ukrzaliznytsia) Müdürü Oleksandr Kamyshin yaptığı açıklamada, Kramatorsk tren istasyonuna gerçekleştirilen saldırıda 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 100 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Ukrayna Savunma Bakanlığı kanlı saldırı sonrası ilk görüntüleri paylaştı. Dehşete düşüren fotoğraflarda istasyonun bahçesi kan gölüne dönmüş halde, çok sayıda insanın cansız bedeni yerlerde.

Savaştan kaçıp güvenli bir bölgeye gitmek isterken saldırıya uğrayan insanların bavulları ve çantaları da kana bulanmış şekilde alanda görüntülendi.

SİVİLLERİN TAHLİYESİ İÇİN KULLANILIYORDU

Ukrayna'nın doğusunda yer alan tren istasyonu sivillerin tahliyesi için kullanılıyor. Söz konusu tren hattı Lavyansk, Kramatorsk ve Lyman gibi şehirler için 'tek çıkış yolu' olarak biliniyor.

Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde sıcak çatışma uyarısının ardından Kramatrosk kentindeki siviller tren garına akın etti.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş 44 gündür sürüyor. Saldırı riskinin arttığı ve devam ettiği bölgelerde tahliyeler devam ediyor. Dün Donetsk Bölge Valisi Pavlo Kyrylenko'nun sıcak çatışmaların yaşanacağı yönündeki uyarısının ardından halk arasında panik başladı. Kramatorsk'ta siviller, kenti terk etmek için tren garına akın etti.

Haberin Devamı