Dünya Rusya ve ABD arasında tansiyon yükseldi! Biden'ın sözlerine yanıt gecikmedi: Affedilemez

Rusya ve ABD arasında tansiyon yükseldi! Biden'ın sözlerine yanıt gecikmedi: Affedilemez

Paylaş
Rusya ve ABD arasında tansiyon yükseldi! Biden'ın sözlerine yanıt gecikmedi: Affedilemez

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Ukrayna'yı işgal eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için kullandığı "Bence o bir savaş suçlusu" ifadesine Kremlin'den yanıt geldi: Bombaları dünya çapında yüz binlerce insanı öldüren devlet başkanının bu tür söylemleri kabul edilemez ve affedilemez.

"Bence o bir savaş suçlusu"

Haberin Devamı

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i "savaş suçlusu" olarak nitelendirdi. Biden’a bir gazeteci tarafından yöneltilen "Gördüklerinizden sonra Putin’e savaş suçlusu demeye hazır mısınız?" sorusuna Biden, "Bence o bir savaş suçlusu" şeklinde cevap verdi.

Daha sonra Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki yaptığı bir açıklamada Biden için, "Başkan Biden içtenlikle konuşuyor ve haberlerde gördüğümüz acımasız bir diktatörün bir ülkeyi işgal ederek yaptığı barbarca eylemlerden bahsediyordu" dedi.

Biden bugün yaptığı bir konuşmada Rusya’nın saldırılarının sivilleri hedef aldığını ve Ukrayna’daki apartman binalarını, doğumhaneleri ve hastaneleri de hedef aldığını belirtmişti.

Haberin Devamı

Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana Putin’i "savaş suçlusu" olarak nitelendiren ilk devlet lideri oldu. Daha önce Biden da dahil olmak üzere yetkililer, Ukrayna’da savaş suçlarının işlendiğini söylemekten kaçınmış ve bu terimin kullanılıp kullanılamayacağına ilişkin soruşturmaların devam etmekte olduğunu söylemişti.

"Bombaları dünya çapında yüz binlerce insanı öldüren devlet başkanının bu tür söylemleri kabul edilemez ve affedilemez"

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için kullandığı, "O bir savaş suçlusu" sözlerine cevap veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bombaları dünya çapında yüz binlerce insanı öldüren devlet başkanının bu tür söylemlerini kabul edilemez ve affedilemez buluyoruz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, bir gazeteci tarafından yöneltilen "Gördüklerinizden sonra Putin’e savaş suçlusu demeye hazır mısınız?" sorusuna Biden, "Bence o bir savaş suçlusu" şeklinde cevap vermesinin ardından Rusya’dan tepki gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bombaları dünya çapında yüz binlerce insanı öldüren devlet başkanının bu tür söylemlerini kabul edilemez ve affedilemez buluyoruz" dedi.

Biden daha önce Putin için, "katil" ifadesini kullanmış, fakat 13 Nisan 2021’de Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde bu kelimeyi kasıtlı olarak kullanmadığını belirtmişti.

Haberin Devamı