Dünya Rusya, yanlışlıkla kendi askerlerini yaktı

Rusya, yanlışlıkla kendi askerlerini yaktı

Paylaş
Rusya, yanlışlıkla kendi askerlerini yaktı

İçlerinde alev püskürtme silahlarının da olduğu Rus kuvvetlerinin yanlışlıkla kendi askerlerini yaktığı ortaya çıktı. Ukraynalı komutanlar, yaşanan bu durum karşısında 'ırkçı işgalcileri' kovmaya yardım ettikleri için Rus güçlerine iğneleyici bir teşekkür etti.

İşgal altındaki Ukrayna'nın Zaporijya kentinde yaşanan olayda Rus askerlerinin yanlışlıkla kendi birliklerini yok ettiği ortaya çıktı. Ukrayna'nın 97. Piyade Taburu, olayın ardından Facebook'ta '97. Piyade Taburu bugün Zaporijya'da ağır alev makinesi sistemini kendi pozisyonlarına karşı kullanan ve aslında Ukrayna topraklarındaki ırkçı işgalcileri yakan Rus güçlerinin eylemlerinden memnuniyet duyuyor. Bu tür eylemler, Ukrayna ordusu tarafından her şekilde olumlu algılanır ve desteklenir' dedi.

Haberin Devamı

Yayınlanan raporlar olayın termobarik alev makineleri ve TOS-1 roketatarlar kullanılarak gerçekleştirildiğini iddia ediyor.

Rusya olayla ilgili kamuoyuna açıklama yapmadı. Rus birliklerinin ne kadar zarar gördüğü henüz belirsiz. 

Morali son derece düşük olan Rus birliklerinin savaş bölgesinden kaçabilmek için kendi araçlarını tahrip ettiklerine dair iddialar da var. 

Zaporijya Askeri İdaresi Telegram'da yaptığı açıklamada, "Yerel sakinlere göre, Rus birlikleri ön cepheye gitmekten kaçınmak için Polohy'de kendi 20 aracını bombaladı. Bombardımandan işgal ettikleri Zaporijya bölgesindeki Ukraynalı direnişçileri suçladılar' dedi.