Dünya Rusya'dan, batan amiral gemisi Moskva ile ilgili flaş paylaşım

Rusya'dan, batan amiral gemisi Moskva ile ilgili flaş paylaşım

Paylaş
Rusya'dan, batan amiral gemisi Moskva ile ilgili flaş paylaşım

Ukrayna'nın Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun amiral gemisi Moskva'yı vurmasının yankıları sürüyor. Rusya geminin battığını kabul ederken Moskva ile ilgili flaş bir paylaşım geldi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun amiral gemisi Moskva'yı kaybetmesinin yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Moskova geminin battığını kabul etse de bunun Ukrayna'nın füze saldırısı sonucu meydana geldiği iddiasını hala kabul etmiş değil. Ancak Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını sıklaştırması ve Kiev'i daha çok hedef alacağını açıklaması 'Moskva'nın intikamı' olarak adlandırılıyor.

Rusya'dan batan gemi ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Moskva mürettebatının yer aldığı görüntüleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Rusya'dan, batan amiral gemisi Moskva ile ilgili flaş paylaşım Ukrayna'nın Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun amiral gemisi Moskva'yı vurmasının yankıları sürüyor. Rusya geminin battığını kabul ederken Moskva ile ilgili flaş bir paylaşım geldi.

Sesin olmadığı 26 saniyelik videoda yaklaşık 120 Moskva mürettebatının üniformalı olarak bir törende yer aldıkları görülüyor.

Söz konusu paylaşımda 'Moskva'nın gelenekleri, Donanma'da her zaman olduğu gibi dikkatle korunacak ve devam ettirilecektir' denildi.

Haberin Devamı



Kremlin, 600 fit uzunluğundaki kruvazörün yaklaşık 500 kişilik bir mürettebatının hepsinin Perşembe günü batmadan önce tahliye edildiğini açıklamıştı.

Söz konusu görüntülerin Rusya'nın bu iddiasını kanıtlamak için paylaşıldığı belirtiliyor.

SOS! BATIYORUZ

Ukrayna'nın Neptün füzesinin hedefi olan geminin isabet aldıktan sonra gönderdiği yardım sinyalleri ortaya çıkmıştı. Açık kaynaklı istihbarat analistleri, savaş gemisinden mors koduyla 'SOS' ve 'batıyoruz' sinyalleri tespit etmişti.

GEMİ HAKKINDA NELER BİLİNİYOR?

Moskova kruvazörü, Sovyetler Birliği döneminde, halen Ukrayna'ya ait olan ve işgal sonrası Rus birliklerinin sık sık bombaladığı ülkenin güneyindeki Mykolaiv kentinde inşa edildi.

186 metre uzunluğundaki gemi 1979'da denize indirildi, ilk adı Slava'ydı. Daha sonra adı Moskova olarak değiştirilen gemi, 2000'de Karadeniz filosunun kalbi oldu, 2020'de tadilattan geçirildi.