Dünya Rusya'dan 'dost olmayan ülkeler' listesine onay! Putin imzaladı

Rusya'dan 'dost olmayan ülkeler' listesine onay! Putin imzaladı

Paylaş
Rusya'dan 'dost olmayan ülkeler' listesine onay! Putin imzaladı

Rusya'da hükümet dost olmayan yabancı ülkeler listesine onay verdi. Dost olmayan ülkeler listesinde hangi ülkeler var? Kararname Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalandı. Dost olmayan bu ülkelere borçlar Rus Rublesi ile ödenecek.

Rus hükümeti, dost olmayan yabancı ülkeler listesine onay verdi. Dost olmayan bu ülkelere borçlar Rus Rublesi ile ödenecek.

Haberin Devamı

Hükümetin onay verdiği dost olmayan ülkeler listesinde, Avustralya, Arnavutluk, Cebelitarık, Miknonezya, Büyük Britanya, AB ülkeleri, İzlanda, Kanada, Yeni Zelanda, Norveç, Güney Kore, Singapur, Tayvan, Ukrayna, Karadan, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya, Monako, San Marino, Liechtenstein ve ABD yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle, Rus şirketlerine "dost olmayan" ülkelerdeki şirketlere borçlarını ruble cinsinden ödemelerine izin verilmişti.

Kararnameye göre, "dost olmayan" ülkelerin belirlenmesi için de hükümete iki gün süre tanınmıştı.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı askeri harekatta saldırılar devam ediyor. Sivillerin tahliyesi için alınan ateşkes kararı ikinci gününde de kesintiye uğradı. Rus bombardımanı nedeniyle cumartesi günü yapılamayan tahliyeler dün sabah yeniden başladı ancak saldırıların ve bombardımanın devam etmesi nedeniyle çok geçmeden Mauripol gibi bazı kentlerde durduruldu. Rusya - Ukrayna savaş bölgesinden dakika dakika yaşananlar...

Haberin Devamı