Dünya Rusya'dan sert uyarı: 'Barış gücü gönderirseniz savaş çıkar'

Rusya'dan sert uyarı: 'Barış gücü gönderirseniz savaş çıkar'

Paylaş
Rusya'dan sert uyarı: 'Barış gücü gönderirseniz savaş çıkar'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO'yu adeta tehdit ederek, "Ukrayna'ya barış gücü gönderilmesi, NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışmaya sebep olabilir" dedi.

Ukrayna-Rusya savaşının devam ettiği günlerde, Rusya'dan NATO'ya tehdit niteliğinde bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'ya herhangi bir barış gücü gönderilmesi durumunda, "NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışmaya sebep olabilir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Lavrov ayrıca Ukrayna'yla görüşmelerin zor geçtiğini, Kiev yönetiminin sürekli pozisyonunu değiştirdiğini belirtti. Polonya geçen hafta Ukrayna'ya uluslararası bir barışı koruma gücü gönderilmesi ve kendisini savunması için gerekli imkanların sağlanması gerektiğini söylemişti. Polonya Hükümet Sözcüsü, Rusya Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını söyledi. RIA haber ajansının aktardığına göre Rusya, diplomatlarının Polonya'dan sınır dışı edilmesi durumunda misilleme yapacak.

RUS MERKEZ MEDYADA 'POLONYA'YI NASIL BOMBALARIZ?' TARTIŞMASI

Rusya'nın Ukrayna'ya başlatmış olduğu işgal harekatı 28. gününde devam ederken Rus medyasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Rusya'nın Merkez medyasındaki uzmanların ekranlarda şimdi de harita üzerinde Polonya'nın nasıl bombalanacağını tartışmaya başladığı görüldü. BM'nin açıkladığı verilere göre milyonlarca insansa başta Romanya, Polonya, Almanya olmak üzere çeşitli ülkelere göç etti. Bir yandan sahada mücadele sürerken diğer yandan da iki ülke heyetleri ortak bir yol bulabilmek için müzakere görüşmelerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Savaşın 28. gününde Rus medyasında ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Rusya'nın Merkez medyasındaki uzmanların ekranlarda şimdi de Polonya'nın nasıl bombalanacağını tartışmaya başladığı görüldü. Uzmanlar, harita başında Polonya'nın başkenti Varşova'nın nasıl bombalanacağını tartıştı.

ZELENSKİY UYARMIŞTI: HEDEFLERİNDE BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİ VAR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'nin savaşın başından beri en çok vurguladığı şeylerden biri de kendilerinin başlangıç olduğunu, Rusya'nın hedefinde birçok Doğu Avrupa ülkesi olduğuydu. Bu görüntüler de Zelenski'nin sözlerini destek nitelikte görüldü.