Dünya Rusya'nın 'cellat'ı öldürüldü

Rusya'nın 'cellat'ı öldürüldü

Paylaş
Rusya'nın 'cellat'ı öldürüldü

Ukrayna'da binlerce asker ve subayını kaybeden Rusya lideri Vladimir Putin'e, bir kara haber de paralı askerleri Wagner Grubu'ndan geldi. 'Cellat' olarak bilinen Vladimir Andonov, Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkov yakınlarında bir keskin nişancı kurşunuyla vuruldu.

44 yaşındaki Andonov, esir alınan askerleri kurşuna dizmesiyle tanınıyordu. 2014 yılında Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalara Rus yanlısı ayrılıkçıların yanında katılan paralı asker, daha sonra Libya ve Suriye'de de bulunmuştu.

Haberin Devamı

Rus medyası, Wagner Grubu içerisinde 'Vaha' kod adını kullanan Vladimir Andonov'un 5 Haziran gecesi bir Ukraynalı keskin nişancı tarafından hedef alındığını bildiriyor.

'Cellat' lakaplı Andonov, Ukraynalıların hafızasında korkunç hatıralarla yer alan bir isimdi. Wagner Grubu üyesi, 2015 yılında Donbas'taki Logvinovo'da ele geçirilen Ukraynalı askerleri gözlerine kurşun sıkarak öldürmüştü.

12 GENERAL, 50'DEN FAZLA ALBAY ÖLDÜRÜLDÜ


Rus ordusunun 100 günü geride kalan Ukrayna işgalinde 12 general ve 50'den fazla albayını kaybettiği biliniyor. Sadece bu hafta bir korgeneral ve bir tümgeneral Ukrayna ordusu tarafından öldürüldü.

Donbas'taki Popasna'da Ukrayna birlikleri tarafından pusuya düşürülen tümgeneral Roman Kutuzov, bir ayı aşkın bir süredir öldürülen en yüksek rütbeli Rus subayı oldu. Tümgeneral Kutuzov'un öldürülmesinden kısa süre sonra ise korgeneral Roman Brednikov'un vurulduğu haberi geldi.

Haberin Devamı