Dünya Şangay'dan Covid-19 adımı: Tam kapanma geldi, sokakta robot köpek dolaşmaya başladı

Şangay'dan Covid-19 adımı: Tam kapanma geldi, sokakta robot köpek dolaşmaya başladı

Paylaş
Şangay'dan Covid-19 adımı: Tam kapanma geldi, sokakta robot köpek dolaşmaya başladı

Çin'in Şanghay kenti yönetimi, kentte artan koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle alınan kapanma kararını genişletildi. Tam kapanma sırasında sokaklarda sırtındaki megafonla salgın kurallarına ilişkin anons yapan robot köpeğin görüntüleri sosyal medyada izlenme rekorları kırdı.

Çin'in Şanghay kenti yönetimi tarafından yapılan açıklamada, kentte artan koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle daha önce alınan kapanma kararının genişletildiği ifade edildi. Şanghay'ın batı bölgesi olan Puxi’nin bazı bölümlerinin, daha önceden planlanan 1 Nisan tarihinden önce kapatıldığını duyuran kent yönetimi, bu kararın almasındaki sebebin dün açıklanan günlük 5 bin 982 yeni Covid-19 vakası olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, kapanmaya uymayan ve Covid-19 testi yaptırmayı reddedenlere ağır cezai işlemlerin uygulanacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

ROBOT KÖPEK SOKAKLARDA ANONS YAPIYOR

Artan koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle tam kapanma kararının uygulandığı Çin’in en büyük kenti Şanghay'ın Jiading Mahallesi'nde sırtındaki megafonla salgın kurallarına ilişkin anons yapan robot köpek sosyal medyada gündem oldu.

Şanghay'da sokaklarda dolaşan robot köpek gündem oldu Çin’in en büyük kenti Şanghay'da korona virüs (Covid-19) nedeniyle uygulanan tam kapanma sırasında sokaklarda sırtındaki megafonla salgın kurallarına ilişkin anons yapan robot köpeğin görüntüleri sosyal medyada izlenme rekorları kırdı.

Mahallende oturan bir kişi tarafından Çin’in en büyük sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan robot köpeğe ait görüntüler milyonlarca kez izlendi. Görüntülerde robotun boş sokaklarda gezerek sırtındaki megafonla mahalle sakinlerine Covid-19 salgını kurallarına uymaları konusunda anons yaptığı anlar yer aldı.

'BİZE YEMEK GETİRSİN'

Bazı sosyal medyada kullanıcıları gündem olan paylaşıma, "Bu köpeğe söyleyin bize de yemek getirsin" yorumunda bulunurken, bazı kullanıcılar ise robotun boş sokaklarda gezmesini korku filmlerine benzetti.

Haberin Devamı


Görüntülerdeki robotun fiyatının ise yaklaşık 16 bin dolar olduğu öğrenildi.