Dünya Savaş sonrası istifa etmişti! Putin'in eski danışmanı hastaneye kaldırıldı

Savaş sonrası istifa etmişti! Putin'in eski danışmanı hastaneye kaldırıldı

Paylaş
Savaş sonrası istifa etmişti! Putin'in eski danışmanı hastaneye kaldırıldı

New York Times Ukrayna savaşı sonrası ülkeyi terk eden Anatoly Chubais'in hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Chubais'in kaldığı odanın kimyasal koruyucu kıyafetli uzmanlar tarafından incelenmesi suikast iddialarının ortaya atılmasına neden oldu.

Ukrayna'nın doğu bölgelerinde yoğunlaşan savaş hız kesmeden devam ederken bir dönem Putin'e en yakın isimlerden biri olan Anatoly Chubais'in hastalığı gündeme tabiri caizse bomba gibi düştü. New York Times'ta (NYT) yer alan habere göre, bir dönem Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı olan Chubais apar topar hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

'ANİDEN ELLERİ VE BACAKLARI UYUŞMAYA BAŞLADI'

Eşi Avodtya Smirnova, Rus gazeteci Ksenia Sobchak'a verdiği demeçte, Bay Chubais'in aniden ellerinde ve bacaklarında uyuşmaya başladığını söyledi.

Smirnova aynı demeçte Sobchak'a, vücudun bağışıklık sisteminin sinirlerine saldırdığı nadir görülen Guillain-Barré sendromu teşhisi konduğunu söyledi.

Chubais, özellikle 1990'ların başında Boris Yeltsin yönetiminin etkili bir üyesi olarak dikkatleri üzerine çekmişti. Rusya'daki özelleştirmelerden sorumlu olan Chubais, uzun bir süre boyunca Putin'in müttefiki olarak pek çok görevde yer almıştı.

HASTALANDIĞI ODAYI ÖZEL EKİP İNCELEDİ

NYT Sobchak'a dayandırdığı haberinde Chubais'in kaldığı odanın kimyasal koruyucu kıyafetli uzmanlar tarafından incelendiği bilgisine de yer verdi.

Haberin Devamı

Bu gelişme kimyasal bir madde ile zehirlenme ihtimalinin olduğu yönünde yorumlandı ve suikast iddialarının ortaya atılmasına neden oldu.

New York Post gazetesi 'Alexei Navalny gibi diğer Kremlin muhaliflerinin geçmişte gizemli ve aniden hastalandığı düşünüldüğünde, Chubais'in hastalığı şüphe uyandırıyor' yorumunda bulundu.

New York Post Chubais'in bir Avrupa hastanesinde tedavi gördüğünü yazdı ancak ülkenin adını vermedi.

İSTİFANIN ARDINDAN TÜRKİYE'DE OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Anatoly Chubais görevinden istifa etmişti. Chubais istifasının nedenini açıklamadı ancak istifa kararını Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline tepki olarak aldığı düşünülüyor.

Chubais'e yakın bir kaynak, eski özel temsilcinin Rusya'yı terk ettiğini ve ülkesine geri dönme niyeti olmadığını söyledi.

Rus basını Chubais'in eşiyle birlikte Türkiye'de olduğunu yazdı.

Kommersant gazetesi, Chubais'in İstanbul'da çekildiğini bildirdiği fotoğrafını paylaştı.

Chubais, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası istifa eden ilk üst düzey yetkili oldu.