Dünya Sean Penn, Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştü

Sean Penn, Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştü

Paylaş
Sean Penn, Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştü

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgalin en başından beri Ukrayna'ya olan desteğini sürdüren Hollywood yıldızı Sean Penn, çektiği işgal belgeseli hakkında Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile Kiev'de bir araya geldi.

Hollywood yıldızı Sean Penn, Rus işgalinin başlamasından bu yana ikinci kez Kiev'i ziyaret etti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Kiev'de bir araya gelen Penn, çektiği savaş belgeseli hakkında konuştu. Ukraynalı yetkililer Zelenskiy - Sean Penn görüşmesinden kısa bir video yayınladı. Ukrayna lideri Zelenskiy, Sean Penn'i karşılarken İngilizce konuştu. 

Haberin Devamı

Zelenskiy, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Sean Penn için 'İşgalin ilk gününden itibaren Kiev'deydi ve Rus saldırganlığının ne olduğunu kendi gözleriyle gördü. Bütün dünya yakında onun filmi sayesinde savaş hakkındaki tüm gerçeği görecek. Sean, devletimizi ve halkımızı desteklediğin için teşekkür ederim!'

61 yaşındaki Sean Penn, 24 Şubat'ta başlayan işgalin ilk gününde Ukrayna'ya gitti. 2021'in son günlerinde başlayan Rusya - Ukrayna krizi üzerinde çalıştığı belgesel için çekimler yaptı. Savaşın resmen başlamasından önce kast ve kamuflaj giyerek Rusya ve Ukrayna sınırındaki savaşçılarla konuştu. 

MÜLTECİLERE KATILDI

Rusya'nın Ukrayna'ya füze yağdırmaya başladığında ise, Polonya'ya yaya olarak geçmeye çalışan mültecilerin arasında yer aldı. 

Haberin Devamı

Variety'ye göre Sean Penn, ABD-Kanada merkezli dijital medya şirketi VICE Studios için belgesel hazırlıyor. Belgeselin adı henüz açıklanmadı.

Sean Penn, bu ayın başında Ukrayna'ya destek kampanyası düzenledi. 

UKRAYNA'YI ZİYERET EDEN TEK ÜNLÜ SEAN PENN DEĞİL

Öte yandan Sean Penn, savaş nedeniyle Ukrayna'ya ziyaret gerçekleştiren tek Hollywood yıldızı değil. 

Ben Stiller, Polonya sınırındaki Ukraynalı mültecileri ziyaret edip Zelenskiy ile bir araya gelmişti. Nisan ayında Angelina Jolie, Mariupol ve diğer bölgelerden kurtarılan çocukları ziyaret etmek için batı Ukrayna şehri Lviv'e gitmişti.