Dünya Sınırsız enerji üretecek! Arzın merkezine yolculuk

Sınırsız enerji üretecek! Arzın merkezine yolculuk

Paylaş
Sınırsız enerji üretecek! Arzın merkezine yolculuk

ABD’li bir şirket dünyanın 20 kilometre derinliğine inerek sınırsız enerji üreteceği çılgın bir proje için harekete geçti. Milyonlarca yatırım alan şirket iki yıla kazıya başlıyor.

Enerji krizinin yaşandığı şu günlerde dünyayı bu sorundan kurtarmak için alternatif arayışı sürüyor. ABD’de kurulan Quaise Energy şirketi, sınırsız enerji kaynağı için bir proje başlattı. Şirket, dünyanın 20 kilometre derinine inerek buradan yenilenebilir, kolay ulaşılabilir ve temiz enerji kaynağı oluşturmayı hedefliyor. Bahsedilen noktada sıcaklık 500 dereceyi buluyor. Bu ısının sınırsız enerjiye çevrilmesi amaçlanıyor. Yani dünyanın kendi ısısı, buhar yoluyla elektriğe dönüştürülebilecek. Teknolojide vakumlama tüpleri kullanılacak.

Haberin Devamı

NASIL OLACAK?

‘Jirotron’ denilen bu tüpler çok yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor. Jirotronlar yeraltındaki kayaları araştıracak. Uygun bulunan yerlere su pompalanacak ve bu sudan elde edilen buhar hızla elektrik enerjisine dönüştürülecek. İki yılda 63 milyon dolar yatırım alan şirket, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ne (MIT) bağlı çalışıyor. Projeye iki yıl içinde başlanacak. Bu sayede insan eliyle açılan en derin çukur kazılmış olacak. Rusya ve Katar’ın kazdığı 12 kilometrelik petrol kuyularının iki katı daha derine ulaşılacak.