Dünya Şoke eden iddia: Rus askerleri savaşmamak için kendilerine bunu yapıyor!

Şoke eden iddia: Rus askerleri savaşmamak için kendilerine bunu yapıyor!

Paylaş
Şoke eden iddia: Rus askerleri savaşmamak için kendilerine bunu yapıyor!

Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Annesiyle telefonda görüşen bir Rus askerinin konuşmalarını ele geçiren servis, Rus askerlerinin eve dönebilmek için kendi ayaklarına ateş ettiklerini iddia etti.

Ukrayna Güvenlik Servisi Ukrayna'daki Rus askerlerinin eve dönebilmek için kendilerini bacaklarından vurduğunu açıkladı. İddiasını telefon konuşmalarına dayandıran Ukrayna Güvenlik Servisi iki ordunun farklı kurşunlar kullandığını, bu yüzden Rus askerlerinin Ukrayna mühimmatlarını ele geçirmeye çalıştığının altını çizdi. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu telefon konuşmasında bir Rus askeri annesine kendi birliğinin kullandığı Rus AK-74'lerde bulunan 5,62 mm kurşun yerine Ukrayna ordusunun 7,62'lik mermilerinden bulmak istediğini söylüyor.

Haberin Devamı

AĞIR CEZALAR UYGULUYOR

Söz konusu konuşmaya göre, asker annesine 'Pek çok Rus askerin bunu zaten yaptığını' da sözlerine ekliyor. Rus ordusu cepheden kaçan ya da kendisini göreve elverişsiz hale getiren askerlere çok ağır cezalar uyguluyor. Bu nedenle askerlerin komutanlarını Ukrayna saldırısında yaralandıklarına ikna etmek için 7,62'lik mermiler ile kendilerini bacaklarından vurduğu belirtiliyor.

4 GENERALİNİ KAYBETTİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), çatışmalarda şu ana kadar en az 7 bin Rus askerinin öldüğünü ve 14 ila 21 bin arasında askerin de yaralandığını tahmin ediyor. Bu da Ukrayna'daki Rus ordusunun 5'te 1'nin savaş dışı kaldığı anlamına geliyor. Rusya'nın savaşta 4 generalini kaybetmesi ise çatışmaların şiddetini gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

ÖLEN ASKER SAYISINI GÜNCELLEMİYOR

Rusya Savunma Bakanlığı, 'özel askeri operasyon' olarak adlandırdığı bu işgalde 498 askerin öldüğünü açıkladı. Fakat bu veri 2 Mart tarihli ve o tarihten sonra hiç güncellenmedi.